Vojtěch Kotek

Datum narození: 8. 1. 1988
Místo narození: Praha
Výška: 178 cm
Profese: herec, moderátor, dabér, režisér, scenárista

Související celebrity

Životopis

Herec a filmař Vojtěch Kotek daboval bradavického čaroděje Harryho Pottera už od třinácti let. Ve stejné době hrál poprvé v divadle. Filmem Snowboarďáci naplnil touhu mnoha fanynek.

Vojta Kotek pochází z umělecké rodiny. Otec Václav Kotek hrál v divadle, matka vystudovala produkci. Po gymnáziu nastoupil na Filmovou akademii Miroslava Ondříčka v Písku. V divadle Globe účinkoval v Shakespearově hře Richard III. V Národním divadle ztvárnil role ve Zkrocení zlé ženy nebo v Kupci benátském.

VOJTA KOTEK NEJEN O ZALOŽENÍ SKUPINY

Ve filmu Snowboarďáci režiséra Karla Janáka vytvořil dvojku s hercem Jiřím Mádlem. Pikle spolu tato dvojice kula také v Rafťácích nebo v Ro(c)ku podvraťáků. V televizi moderovali pořad Stahovák. Natočili spolu spot na podporu slepých a zrakově postižných Slepec hovno vidí. Společně účinkovali také v zábavně vědecké show Davinci.

Vojta Kotek si zahrál i v seriálu Pojišťovna štěstí nebo ve filmech Venkovský učitel, Tobbruk či Perfekt Days, kde ztvárnil jednu z klíčových postav po boku partnerky v podání Ivany Chýlkové

Kromě Pottera Vojta Kotek daboval i Strašpytlíka. Jako režisér českého znění se podílel na americké animované komedii Na vlásku. Osudy hlavních hrdinů vypráví v retro seriálu Vyprávěj. Krom toho spoluorganizoval festival pro mladé umělce Český tučňák.

V roce 2012 se poprvé objevil v kampani společnosti T-mobile. Reklamy, kde s Vojtou Kotkem účinkoval i Lukáš Pavlásek, se staly kultovními.

Celovečerním režijním debutem Vojtěcha Kotka je komedie Padesátka (2015). Do té doby natočil pár studentských krátkometrážních snímků.

Na vedlejší roli v komedii režiséra a scenáristy Jiřího Havelky Vlastníci byl Vojta Kotek na Českého lva 2020.

O VOJTĚCHU KOTKOVI ČTĚTE ZDE>>

S herečkou Terezou Voříškovou Vojta Kotek chodil dva roky. Jeho múzou byla i herečka Berenika Kohoutová, dcera spisovatelky Ireny Obermannové, Adrijana Trpkovič nebo exotická tanečnice Jessica Monteiro.

V březnu 2017 začal chodit s dcerou zámého umělce Jaroslava Róny, grafičkou a ilustrátorku Valerii Rónovou. Jak se po necelém roce náhodou provalilo, pár se rozešel. Na pohřbu otce Vojty Kotka v srpnu 2019 se ukázalo, že dvojice je stále spolu. Jenže to netrvalo dlouho.

Na 55. MFF Karlovy Vary Vojtěch Kotek předvedl svou krásnou přítelkyni. V červenci 2022 se herec oženil. V říjnu 2022 se jim narodil syn Hubert I. Šman Kotek.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Tatiana Dyková
Tatiana Dyková
zobrazit profil Michael Caine
Michael Caine
zobrazit profil Jan Vondráček
Jan Vondráček
zobrazit profil Miroslav Středa
Miroslav Středa
zobrazit profil Ladislav Frej
Ladislav Frej
zobrazit profil Tom Hiddleston
Tom Hiddleston
zobrazit profil Štefan Kožka
Štefan Kožka