Lukáš Pavlásek

Datum narození: 24. 7. 1978
Místo narození: Humpolec
Profese: herec, komik, textař
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Lukáš Pavlásek je nejen herec a textař, ale také výborný stand-up komik, kterého proslavily především reklamy společnosti T-Mobile. A účast v soutěži StarDance 2015.

Lukáš Pavlásek je absolventem Střední knihovnické školy v Praze, vystřídal několik zaměstnání. Od roku 2005 jsme Lukáše Pavláska mohli vídat na televizních obrazovkách v pořadu Na stojáka, který vysílala televize HBO. Od chvíle, kdy se Lukáš Pavlásek poprvé postavil jako komik před kamery, se stal předním českým představitelem stand-up comedy. Do pořadu Na stojáka se dostal vlastně omylem. Přišel na konkurs, který měl být konkursem na psaní televizních scénářů. No, nebyl. Do té doby pracoval jako kancelářská myš a o účinkování v televizi moc nepřemýšlel. Do té doby, než mu jeden člověk řekl, že ho vždycky pobaví jeho obličej, protože mu připomíná někoho mezi Satinským a Lasicou. Jeho vtip využil i časopis Reflex, kam přispíval například seriálem o Kámasútře, kterou vyzkoušel.

Herecké vlohy v sobě Lukáš Pavlásek objevil už jako malý kluk, když dělal komedianta spolu se svým kamarádem na lyžařských výcvicích. Rád bavil lidi a největší výhodou byl zájem starších holek. To byl důvod divadlo pravidelně opakovat. Mimo jiné se Lukáš Pavlásek věnoval i hudbě. Hrál na kytaru a zjistil, že to vlastně neumí. S muzikou podle něj ale konec není, má v plánu založit si kapelu a nazpívat alespoň jeden vtipný protestsong ročně. Lukáše Pavláska v kariéře vystřelily nahoru reklamy společnosti T-Mobile, ve kterých si zahrál spolu s Vojtou Kotkem a Jakubem Kohákem. Jeho postava v nich původně být neměla, obsadil ho Vojta Kotek. Komik Lukáš Pavlásek by si jednou rád zahrál alespoň menší roli ve filmu, jako malý chodil na herecký kurs, ale sekl s ním po dvou vyučovacích hodinách, od té doby je samouk. Ale bez šance není - v soutěži StarDance 2015 se ukázalo, že je u publika velice oblíbený. I když naprosto neumí tančit a rytmus mu nic neříká, diváci ho nechali projít mezi několik málo nejlepších.

Nejen herec a komik, ale také textař. I to je Lukáš Pavlásek. Napsal knížku básniček pro děti Jestli počkáš trochu dýl, tak sem přijde krokodýl, kterou i sám ilustroval. Otextoval desku pro Lenku Novou, složil text pro Davida Kollera a psal texty pro vlastní kapelu, která se proslavila zejména na pražském Žižkově. Spolu s Lumírem Tučkem si zahrál v představení Usmíření Jarka Nohavici a Jardy Hutky. Účinkuje tam také duch Gustáva Husáka, bratři Nedvědi a Sagvan Tofi. Lukáš Pavlásek hraje v divadle U Hasičů s Jitkou Asterovou v úspěšné hře Slečna Abigail.

Lukáše Pavláska můžeme vidět:

v pořadu Na stojáka (2005)

v reklamách společnosti T-Mobile

ve filmu Občanský průkaz režiséra Ondřeje Trojana (2010)

ve filmu Čechové na Měsíci (2012)

O LUKÁŠI PAVLÁSKOVI ČTĚTE ZDE>>

Lukáš Pavlásek byl ženatý s herečkou Ivou Pazderkovou. V září 2022 si vzal PR manažerku Denisu Cingelovou.

 

Další Herci

zobrazit profil Jana Nagyová-Pulm
Jana Nagyová-Pulm
zobrazit profil Josh Brolin
Josh Brolin
zobrazit profil Iva Pazderková
Iva Pazderková
zobrazit profil Roman Říčař
Roman Říčař
zobrazit profil Jitka Ježková
Jitka Ježková
zobrazit profil Karel Heřmánek
Karel Heřmánek
zobrazit profil Anna Dvořáková
Anna Dvořáková
zobrazit profil Petr Šimčák
Petr Šimčák