Milan Ondrík

Milan Ondrík

Datum narození: 3. 5. 1980
Místo narození: Dolný Kubín, Československo
Profese: herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Milan Ondrík, který byl v Čechách i na rodném Slovensku oceněn za svůj výkon v dramatu Budiž světlo, dostal hlavní roli v thrilleru Petera Bebjaka Stínohra.

Vyučil se řezbářem, talent podědil po dědečkovi. Nakonec se ale Milan Ondrík nevydal v jeho šlépějích, ale vystudoval Vysokou školu múzických umění v Bratislavě, kde jeho profesorkou byla mj. Zuzana Kronerová, držitelka Českých lvů.

Ondrík hrál „Ramba“ ve Veteránovi

Po studiích Milan Ondrík řadu let působil v Divadle Andreja Bagara v Nitře. Roku 2011 se stal členem uměleckého souboru Činohry Slovenského národního divadla. Dostal několik divadelních cen.

MILAN ONDRÍK MĚL PROBLÉMY S ALKOHOLEM

Na rodném Slovensku se Milan Ondrík proslavil díky ztvárnění Nora v seriálu Panelák. Jednu z klíčových postav si posléze zahrál v seriálech Vdova, Za sklem, Vlci či Víťaz.

V Česku se Milan Ondrík do povědomí diváků se zapsal jako parťák Vojtěcha Kotka z historické minisérie České televize Marie Terezie nebo coby „Rambo“ v TV krimi Jana Hřebejka a Marka Epsteina Veterán.

Milan Ondrík má Slnka v sieti

Na filmovém plátně se Milan Ondrík poprvé objevil v česko-slovenské tragikomedii Kruté radosti (2002). Hlavní roli zpodobnil v krimi komedii Tygři ve městě (2012) či v dramatech Eva Nová (2015) a Únos (2017).

Na svůj výkon v dramatu Budiž světlo (2019) byl Milan Ondrík oceněn na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon. Ve stejné kategorii bodoval i na cenách Slnko svieti, a to nejen za snímek Budiž světlo, ale i za film Eva Nová.

Od režiséra Petera Bebjaka Milan Ondrík dostal hlavní roli záchranáře Jana Kavky v jeho thrilleru Stínohra (2022).

O MILAN ONDRÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

S herečkou Zuzanou Moravcovou Milan Ondrík syna Adama a dcery Alžbětu a Anežku.

 

Další Herci

zobrazit profil Adrian Jastraban
Adrian Jastraban
zobrazit profil Irena Máchová
Irena Máchová
zobrazit profil Alžběta Malá
Alžběta Malá
zobrazit profil Michalina Olszańska
Michalina Olszańska
zobrazit profil Lucie Štěpánková
Lucie Štěpánková
zobrazit profil Ben Stiller
Ben Stiller
zobrazit profil Gustav Bubník
Gustav Bubník
zobrazit profil Keanu Reeves
Keanu Reeves