Milan Ondrík

Milan Ondrík

Datum narození: 3. 5. 1980
Místo narození: Dolný Kubín, Československo
Profese: herec
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Milan Ondrík, který byl v Čechách i na rodném Slovensku oceněn za svůj výkon v dramatu Budiž světlo, dostal hlavní roli v thrilleru Petera Bebjaka Stínohra.

Vyučil se řezbářem, talent podědil po dědečkovi. Nakonec se ale Milan Ondrík nevydal v jeho šlépějích, ale vystudoval Vysokou školu múzických umění v Bratislavě, kde jeho profesorkou byla mj. Zuzana Kronerová, držitelka Českých lvů.

Ondrík hrál „Ramba“ ve Veteránovi

Po studiích Milan Ondrík řadu let působil v Divadle Andreja Bagara v Nitře. Roku 2011 se stal členem uměleckého souboru Činohry Slovenského národního divadla. Dostal několik divadelních cen.

MILAN ONDRÍK MĚL PROBLÉMY S ALKOHOLEM

Na rodném Slovensku se Milan Ondrík proslavil díky ztvárnění Nora v seriálu Panelák. Jednu z klíčových postav si posléze zahrál v seriálech Vdova, Za sklem, Vlci či Víťaz.

V Česku se Milan Ondrík do povědomí diváků se zapsal jako parťák Vojtěcha Kotka z historické minisérie České televize Marie Terezie nebo coby „Rambo“ v TV krimi Jana Hřebejka a Marka Epsteina Veterán.

Milan Ondrík má Slnka v sieti

Na filmovém plátně se Milan Ondrík poprvé objevil v česko-slovenské tragikomedii Kruté radosti (2002). Hlavní roli zpodobnil v krimi komedii Tygři ve městě (2012) či v dramatech Eva Nová (2015) a Únos (2017).

Na svůj výkon v dramatu Budiž světlo (2019) byl Milan Ondrík oceněn na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon. Ve stejné kategorii bodoval i na cenách Slnko svieti, a to nejen za snímek Budiž světlo, ale i za film Eva Nová.

Od režiséra Petera Bebjaka Milan Ondrík dostal hlavní roli záchranáře Jana Kavky v jeho thrilleru Stínohra (2022).

O MILAN ONDRÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

S herečkou Zuzanou Moravcovou Milan Ondrík syna Adama a dcery Alžbětu a Anežku.

 

Další Herci

zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams
zobrazit profil Michael Keaton
Michael Keaton
zobrazit profil Miles Teller
Miles Teller
zobrazit profil Gugu Mbatha-Raw
Gugu Mbatha-Raw
zobrazit profil Samuel Arnold
Samuel Arnold
zobrazit profil James McAvoy
James McAvoy
zobrazit profil Roman Říčař
Roman Říčař
zobrazit profil Eva Čížkovská
Eva Čížkovská