Související celebrity

Životopis

Veronika Žilková, manželka herce a bývalého politika Martina Stropnického a matka skandalistky Agáty Prachařové a herce Vincenta Navrátila, je držitelkou Českého lva.

Na plátně se Veronika Žilková poprvé objevila v roce 1980 ve filmu Dívka s mušlí. Účinkovala už i v divadle, nejprve v Činoherním klubu a po té v Dívadle na Vinohradech. V roce 1984 se vdala a krátce nato měla první dítě; těhotenství a následné mateřské povinnosti její kariéru přibrzdily.

VERONIKA ŽILKOVÁ: NECHTĚLA JSEM BÝT BABIČKOU

Přesto Veronika Žilková ztvárnila další role, jako např. v seriálech My všichni školou povinní nebo Druhý dech. V 90. letech 20. stolet zazářila v seriálu Přítelkyně z domu smutku a především v dramatu Vladimíra Michálka Zapomenuté světlo, za což roku 1996 dostala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli.

S kolegy se Žilková proslavila v Tele Tele

Známé bylo také její účinkování v parodickém pořadu Tele Tele na TV Nova, kde diváky bavila společně s Michalem SuchánkemRichardem Genzerem a Josefem Cardou.

Posléze se Veronika Žilková vrátila více k divadlu. Na televizní obrazovce se ale objevovat nepřestala. Hrála třeba v divácky úspěšných seriálech Vyprávěj, Soukromé pasti, Cukrárna či Všechny moje lásky nebo ve filmech Otesánek Jana Švankmajera  v třídílné komediální sérii Zdeňka Trošky Babovřesky, ve fantasy Alenka v říši zázraků nebo v tragikomedii LOVEní.

Veronika Žilková má šest dětí

O VERONICE ŽILKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Veronika Žilková se třikrát vdala. Se svým třetím manželem Martinem Stropnickým, hercem, bývalým diplomatem a politikem hnutí ANO, má dceru Kordulu. Jejich první společný potomek - syn Melichar - zemřel v šesti měsících v listopadu 2007. Celkem má herečka šest dětí, z toho dvě v pěstounské péči: dcery Agátu Hanychovou-Prachařovou a Kordulu, syny Cyrila a Vincenta a adoptované dcery Janu a Markétu.

Otec modelky, moderátorky a skandalistky Agáty, exmanžel Veroniky Žilkové, je režisér Jiří Hanych.

Žilková sbalila rockera Holomáče

V roce 2022 Martin Stropnický oznámil, že se s Veronikou Žilkovou rozvádí. Důvodem je jeho vztah s pracovnicí velvyslanectví v Izraeli Markétou Horňákovou.

Veronika Žilková nezůstala dlouho sama. Již v září 2022 média odhalila její nový vztah, a to s rockerem Pepou Holomáčem, basákem slavné kapely Argema.

 

Další Herci

zobrazit profil Petr Haničinec
Petr Haničinec
zobrazit profil Tomáš Petřík
Tomáš Petřík
zobrazit profil Karolína Šafránková
Karolína Šafránková
zobrazit profil Jaroslav Plesl
Jaroslav Plesl
zobrazit profil Libor Stach
Libor Stach
zobrazit profil Marilyn  Monroe
Marilyn Monroe
zobrazit profil Antónia Lišková
Antónia Lišková