Naomi Ackie

Datum narození: 2. 11. 1992
Místo narození: Walthamstow, Velká Británie
Výška: 168 cm
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Naomi Ackie, celým jménem Naomi Sarah Acki, se stala hvězdou velkofilmu Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody, v němž ztvárnila hlavní roli.

Exotická kráska Naomi Ackie se narodila v londýnském Walthamstow jako dcera druhé generace přistěhovalců z Grenady.

Za svůj debut na filmovém plátně v dramatu Lady Macbeth, v než si zahrála vedlejší roli, Naomi Ackie získala v roce 2017 British Independent Film Awards (BIFA) v kategorii Nejslibnější nováček. Byla za něj nominována na cenu British Academy of Film and Television Arts (BAFTA).

Před úspěchem v Lady Macbeth se Naomi Ackie objevila v epizodě Doctor Who Face the Raven. Za roli Bonnie v televizním temném komediálním a dramatickém seriálu The End of the F***ing World získala v roce 2020 cenu BAFTA pro nejlepší herečku ve vedlejší roli.

Jednu z hlavních rolí Naomi Ackie ztvárnila v romantickém krimi muzikálu The Score (2021) s Willem Poulterem a Johnnym Flynnem. V roce 2022 si zahrála hlavní roli ve třetí sérii seriálu Master of None scenáristů Azize Ansariho a Alana Yanga.

Hvězdou se Naomi Ackie stala ztvárněním zpěvačky Whitney Houston v životopisném hudebním velkofilmu Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody. Snímek měl premiéru v prosinci 2022.

Další role Naomi Ackie dostala v režijního debutu Zoëho Kravitze, thrilleru Pussy Island, a v dobrodružném sci-fi dramatu Mickey 17 (2024). Film vychází z románu Edwarda Ashtona Mickey7, který sleduje osudy zaměstnance na vesmírné výpravě, vyslané kolonizovat ledový svět.

 

Další Herci

zobrazit profil Jeanette Rosenbergová
Jeanette Rosenbergová
zobrazit profil Cynthia Erivo
Cynthia Erivo
zobrazit profil Milan Ondrík
Milan Ondrík
zobrazit profil Martin Myšička
Martin Myšička
zobrazit profil Tomáš Holý
Tomáš Holý
zobrazit profil Sabina Králová
Sabina Králová
zobrazit profil Igor Bareš
Igor Bareš
zobrazit profil Jiří Dvořák
Jiří Dvořák