Ashton Sanders

Ashton Sanders

Datum narození: 24. 10. 1995
Místo narození: Carson, Kalifornie, USA
Profese: herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Ashton Sanders se proslavil rolí dospívajícího Chirona v dramatu Moonlight, za niž v roce 2017 získal na Independent Spirit Awards cenu Roberta Altmana.

Navštěvoval střední školu Grand Arts High School v centru Los Angeles, kterou absolvoval v roce 2013. Téhož roku Ashton Sanders debutoval na filmovém plátně hned ústřední postavou ve westernu režiséra a scenáristy Chrise Esky The Retrieval.

Proslavil se rolí dospívajícího Chirona v dramatu Moonlight. Za ni Ashton Sanders v roce 2017 na Independent Spirit Awards dostal cenu Roberta Altmana.

Jednu z důležitých postav Ashton Sanders ztvárnil v životopisném hudebním seriálu Wu-Tang: Americká sága (2019 až 2023).

Zahrál si ve filmu The Equalizer 2, pokračování akčního hitu The Equalizer, po boku Denzela Washingtona či Pedra Pascala. Ashton Sanders se v roce 2019 objevil ve sci-fi thrilleru Ruperta Wyatta Captive State. Hlavní roli dostal v adaptaci románu Native Son od HBO.

Důležité postavy Ashton Sanders zpodobnil v krimi dramatu Život za mřížemi (2020), v historickém snímku Jidáš a černý mesiáš (2021) a v životopisném hudebním velkofilmu Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody, který měl premiéru v prosinci 2022.

 

Další Herci

zobrazit profil Richard Gere
Richard Gere
zobrazit profil Ondřej Kubina
Ondřej Kubina
zobrazit profil Manuel Garcia-Rulfo
Manuel Garcia-Rulfo
zobrazit profil Lukáš Langmajer
Lukáš Langmajer
zobrazit profil Jan Tříska
Jan Tříska
zobrazit profil Meta Golding
Meta Golding
zobrazit profil Ashton Kutcher
Ashton Kutcher
zobrazit profil Lenka Vlasáková
Lenka Vlasáková