Amber Heard

Datum narození: 22. 4. 1986
Místo narození: Austin, Texas, USA
Profese: herečka, modelka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Amber Heard se proslavila nejen jako herečka, ale též coby exmanželka hvězdného Johnnyho Deppa, s nímž rozpoutala soudní válku.

Navštěvovala St. Michaels Catholic Academy, kterou ale kvůli herectví opustila. Před kamerou se Amber Heard, celým jménem Amber Laura Heard, provdaná Amber Laura Depp, objevila poprvé v 18 letech, kdy ztvárnila menší role v seriálech.

AMBER HEARD SI NAJELA SOUKROMÉ OČKO

Heard debutovala v akčním dramatu

Na filmovém plátně Amber Heard debutovala v akčním dramatu Světla páteční noci (2004), a to hned jednou z klíčových postav. Zlom v kariéře jí přinesla hlavní role ve snímku Nikdy se nevzdávej (2008). V tom samém roce se předvedla v thrilleru Informátoři.

Další role na sebe nenechaly dlouho čekat. Amber Heard hrála např. ve filmech Jonesovi, Ztracena v pustině, Rumový deník, The Ward, The River Why, Špionáž, 3 dny na zabití, Bez kalhot XXL, Londýnská pole, Aquaman či Gully.

Za svůj výkon v akčním snímku Aquaman z roku 2018 byla Amber Heard nominována na Cenu Saturn v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli, na Zlatou malinu (nejhorší herečka) za ztvárnění jasnovidky v krimi Londýnská pole.

Amber Heard oznámila, že je bisexuálka

V roce 2010 na sebe Amber Heard upoutala pozornost vystoupením na výroční akci organizace GLAAD, kde oficiálně zveřejnila svou bisexuální orientaci. Tehdy, tedy v letech 2008 až 2012, žila s havajskou umělkyní a fotografkou Tasyou van Ree.

V únoru 2015 se Amber Heard provdala za herce Johnnyho Deppa. Manželství se rozpadlo roku 2016, kdy požádala o rozvod a slavného piráta z Karibiku obvinila z ústního a fyzického zneužívání, a to většinou pod vlivem drog. Rozvedli se roku 2017, ale tím jejich praní špinavého prádla zdaleka neskončilo. V té době byl krátce, tedy do roku 2018, jejím partnerem americký podnikatel Elon Musk.

Depp a Heard „na nože“

Dva roky po rozvodu Johnny Depp žaloval vydavatele britského deníku Sun kvůli údajné pomluvě, jelikož o něm list napsal, že bil svou manželku. U soudu vypovídala i Amber Heard a soud nakonec rozhodl v Deppův neprospěch.

Johnny Depp zažaloval i přímo Amber Heard za její článek o odchodu ze vztahu s násilníkem. A žalobu na svého exmanžela připravila v roce 2020 i herečka, která tvrdila, že exmanžel řídil své fanoušky, kteří ji obtěžovali, a stál za peticemi, jež požadovaly, aby přišla o roli ve filmu Aquaman nebo spolupráci se značkou L'Oreal.

Soudní proces Johnnyho Deppa a Amber Headr začal v dubnu 2022. Herečka porotu šokovala, když řekla, že ji bývalý choť znásilnil lahví od alkoholu.

Výsledek přišel 1. června 2022, kdy porota rozhodla, že se Amber Heard dopustila pomluvy vůči exmanželovi a musí mu zaplatit odškodné v celkové výši 15 milionů dolarů (cca 350 milionů korun).

O AMBER HEARD ČTĚTE ZDE>>

Amber Heard má dceru, která dostala jméno Oonagh Paige Heard (*2021).

 

Články o celebritě

Johnny Depp oslavil 60 na pódiu: Problematickému herci zazpívalo 40 000 fanoušků! Johnny Depp oslavil 60 na pódiu: Problematickému herci zazpívalo 40 000 fanoušků! Nechvalně proslulý herec Johnny Depp (60) zažil narozeniny, o jakých si mnozí z nás jen nechají zdát... číst článek
Deppova ex Heardová začala nový život ve Španělsku: První slova o útěku z USA! Deppova ex Heardová začala nový život ve Španělsku: První slova o útěku z USA! Po prohře u ostře sledovaného soudu s Johnnym Deppem (59) zmizela Amber Heardová (37) z USA jako pár... číst článek
Deppova dcera Lily-Rose se toho nebojí: Vášnivá líbačka s rapperkou! Deppova dcera Lily-Rose se toho nebojí: Vášnivá líbačka s rapperkou! Zatímco Johnny Depp (59) v poslední době řešil především soudy s exmanželkou Amber Heardovou (37) a ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Igor Chmela
Igor Chmela
zobrazit profil Rory Cochrane
Rory Cochrane
zobrazit profil Tessa Thompson
Tessa Thompson
zobrazit profil Ján Koleník
Ján Koleník
zobrazit profil Amy Schumer
Amy Schumer
zobrazit profil Ed O´Neill
Ed O´Neill
zobrazit profil Anna Šišková
Anna Šišková
zobrazit profil Pavla Gajdošíková
Pavla Gajdošíková