Penn Badgley

Penn Badgley

Datum narození: 1. 11. 1986
Místo narození: Baltimor, Maryland, USA
Výška: 175 cm
Profese: herec, hudebník
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Penn Badgley se stal jednou z hvězd úspěšného seriálu společnosti Netflix Ty (You). Za roli Joa Goldberga získal uznání kritiky.

S herectvím Penn Badgley začal koncem 90. let 20. století. Poprvé se proslavil v roli Chance/Phillipa Chancellora v telenovele Mladí a neklidní, kde se objevoval v letech 2000 a 2001. V roce 2001 byl nominován na Young Artist Award v kategorii Nejlepší výkon za každodenně vysílaný seriál.

Dále se Penn Badgley v televizi objevil v seriálu Will & Grace. Proslavil se roku 2007 postavou Dana Humphreyho v populárním seriálu stanice CW Super drbna (Gossip Girl).

Zahrál si v řadě filmů, např. John Tucker musí zemřít, Otčím, Panna nebo orel, Navěky silný, Den bez krizí, Nečekaná výhra. Penn Badgley se do povědomí široké veřejnosti zapsal i díky seriálu Facka (The Slap).

V roce 2018 dostal Penn Badgley hlavní roli Joea Goldberga v seriálu společnosti Netflix Ty (You), který zaznamenal velký úspěch. Za ztvárnění této složité a problematické postavy získal uznání kritiky. Otevřeně hovořil o svých problémech s duševním zdravím.

Je také hudebníkem. V průběhu let byl Penn Badgley členem několika kapel, včetně MOTHXR, kterou v roce 2014 založil. Známý je též svou angažovaností v sociálních a ekologických záležitostech. V průběhu let se zapojil do řady charitativních iniciativ.

Penn Badgley se po tříletém vztahu roku 2017 oženil s hudebnicí a dulou Domino Kirke. V roce 2020 se páru narodil syn James. Sňatkem se stal i nevlastním otcem manželčina syna Cassiuse.

 

Další Herci

zobrazit profil Tereza Kostková
Tereza Kostková
zobrazit profil Kamil Halbich
Kamil Halbich
zobrazit profil Dave Bautista
Dave Bautista
zobrazit profil Marion Cotillard
Marion Cotillard
zobrazit profil Zuzana Šulajová
Zuzana Šulajová
zobrazit profil Dana Morávková
Dana Morávková
zobrazit profil Jitka Kocurová
Jitka Kocurová
zobrazit profil Monica Barbaro
Monica Barbaro