Markéta Fišerová

Markéta Fišerová

Datum narození: 12. 2. 1960
Místo narození: Kladno
Profese: herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Markéta Fišerová patřila v 80. letech 20. století k nejznámějším tvářím filmu i televize. Její hereckou kariéru předčasně ukončila mozková příhoda.

Už jako malá Markéta Fišerová projevila jak pěvecké, tak pohybové nadání. Uměleckému oboru se ale v té tobě věnovat nechtěla. Ke studiu na Státní konzervatoři nastoupila jen na přání rodiny. V roce 1981 dokončila studium oboru hudebně-dramatického.

O MARKÉTĚ FIŠROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Debutovala ve filmu Řeknem si to příští léto v roce 1977, v němž tvořila s Ondřejem Havelkou ústřední pár. Po dokončení studií získala Markéta Fišerová angažmá v divadle Jaroslava Průchy v Kladně. Zde působila pět let. Kromě toho hostovala v Divadle Jiřího Wolkera a v Městských divadlech pražských.

Fišerovou proslavily seriály

Už za studií se Markéta Fišerová seznámila s Markem Ebenem, kterého si roku 1982 vzala. Společně hráli v několika hrách a vytvořili pár v televizním filmu Tvář za oknem. Natočili spolu i písničky pro děti.

Slávu Markétě Fišerové přinesly zejména role v seriálech My všichni školou povinní Třetí patro. Naposledy se objevila v damatu režiséra Karla Smyczka Krajina s nábytkem z roku 1986.

Herecký pár přišel o dceru

Právě roku 1986 Markétu Fišerovou postilhla mozková mrtvice. Dlouhou dobu to vypadalo, že nepřežije. Nakonec přežila, ale do konce života bude upoutána na invalidní vozík.

Ještě před mrtvicí a ochrnutím se Markétě Fišerové a Marku Ebenovi předčasně narodila dcera Tereza, která nedlouho po příchodu na svět zemřela.

Společně s manželem se Markéta Fišerová občas objevuje na společenských akcích.

 

Další Herci

zobrazit profil Zdeňka Žádníková
Zdeňka Žádníková
zobrazit profil Simona Postlerová
Simona Postlerová
zobrazit profil Anna Fialová
Anna Fialová
zobrazit profil Ľubica Blaškovičová
Ľubica Blaškovičová
zobrazit profil Miroslav Krobot
Miroslav Krobot
zobrazit profil Sophia Loren
Sophia Loren
zobrazit profil Stefanie Reinsperger
Stefanie Reinsperger