Lukáš Vaculík

Datum narození: 8. 6. 1962
Místo narození: Praha
Profese: herec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Lukáš Vaculík se proslavil rolemi ve filmech Vítr v kapse, Láska z pasáže či Tankový prapor. Jako již zkušený herec exceloval v seriálu Temný Kraj.

Absolvoval pražskou konzervatoř. Po studiu se Lukáš Vaculík vrhnul na divadlo. Působil v Městských divadlech pražských, v Divadle Rokoko nebo v Činoherním klubu. 

LUKÁŠ VACULÍK - PO ČTYŘICETI LETECH SE VZDAL NEŘESTI

Vrchol kariéry Lukáše Vaculíka byl v 80. a 90. letech 20. století, kdy plakát charismatického herce zdobil zdi nejednoho dívčího pokoje, a to nejen díky jeho debutu v romantickém snímku režiséra Karla Kachyni Lásky mezi kapkami deště (1979)

Vaculík a Tofi jako kamarádi do děště

Popularita Lukáše Vaculíka stoupala po natočení "filmů pro mládež", kterou odstaroval Vítr v kapse (1982). Dále to byly filmy Láska z pasáže (1985) a Kamarád do deště (1988). Kde mu po boku stál Sagvan Tofi, stejně jako ve Větru v kapse.

Trhákem se stal porevoluční Tankový prapor, který měl u diváků velký ohlas. Pak si Lukáš Vaculík zarál ve snímcích Kamarád do deště 2, Válka barev, Z pekla štěstí, Princezna ze mlejna či v Básnících.

Detektiv Petr Kraj v Temném Kraji

Další zajímavé role Lukáše Vaculíka čekaly ve filmech Jménem krále, Tady hlídám já, Příběh kmotra nebo v krimi komedii Ten, kdo mě miloval.

Na televizní obrazovce se Lukáš Vaculík objevil v řadě inscenací a seriálů. Hlavní roli ztvárnil v mysteriózním krimi seriálu Stržci duší a v šestidílné sérii Místo činu Plzeň. Mimořádný výkon podal v krimi seriálech Četníci z Luhačovic a Temný Kraj.

Soudil se, že není homosexuál

Ačkoliv byl Lukáš Vaculík velmi populární, dařilo se mu udržovat odstup od bulváru a bránit si své soukromí. V roce 2006 se soudil s týdeníkem Pestrý svět, který vydal článek, ve kterém psal o hercově homosexuální orientaci a údajném milenci. Soud rozhodl, že vydavatelství Bauer Media uveřenilo nepravdivé informace a nařídil omluvu.

O LUKÁŠI VACULÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

S bývalou manželkou PetrouLukáš Vaculík syna Lukáše, s partnerkou Alexandrou dceru Alexandru.

Neteř Lukáše Vaculíka Šárka Krausová, manželka herce Ondřeje Krause, je rovněž herečka. 

 

Články o celebritě

Simona Krainová křtila svůj žhavý kalendář: Šla z náruče do náruče! Manžel jen koukal Simona Krainová křtila svůj žhavý kalendář: Šla z náruče do náruče! Manžel jen koukal Konečně je na světě! Simona Krainová (50) odhalila své poslední dílo – kalendář, který je plný odváž... číst článek
»Dávej, ber!« Soudruhům se nelíbil, diváci mu tleskali. Kamarád do deště slaví 35 let »Dávej, ber!« Soudruhům se nelíbil, diváci mu tleskali. Kamarád do deště slaví 35 let Stál pouhých 4,5 miliónu korun československých v době, kdy se filmy běžně točily za dvonásobek. Vzn... číst článek
Kamarád do deště slaví 35 let: »Dávej, ber, nedělej fóry!« Kamarád do deště slaví 35 let: »Dávej, ber, nedělej fóry!« Stál pouhých 4,5 milionu korun československých v době, kdy se filmy běžně točily za dvojnásobek. Vz... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Casey Affleck
Casey Affleck
zobrazit profil Monika Potokárová
Monika Potokárová
zobrazit profil Petra Hřebíčková
Petra Hřebíčková
zobrazit profil Tim Robbins
Tim Robbins
zobrazit profil Jonathan Bailey
Jonathan Bailey
zobrazit profil Gina Lollobrigida
Gina Lollobrigida
zobrazit profil Réka  Derzsi
Réka Derzsi