Jiřina Krejčíková

Jiřina Krejčíková

Datum narození: 28. 7. 1951
Místo narození: Praha
Profese: herečka, dabérka, režisérka českého znění
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Herečka Jiřina Krejčíková, provdaná Vaculíková, dcera režiséra Jiřího Krejčíka (†95), se jak ve filmu, tak na televizních obrazovkách objevila zejména v menších rolích.

Na počátku 70. let 20. století Jiřina Krejčíková studovala DAMU. Mezi jejími spolužáky byl mj. Rudolf Hrušínský. Poté působila na prknech Činoherního klubu v Praze.

Na filmovém plátně se Jiřina Krejčíková poprvé objevila v psychologickém krimi dramatu Podezření (1972), které natočil její otec na motivy knihy Pavla Dejla.

Královnu Modrého moře Jiřina Krejčíková ztvárnila v pohádce Karla Kachyni Malá mořská víla, dceru panovačné zákaznice v seriálu Žena za pultem, zdravotní sestru v dramatu Píseň o stromu a růži či sekretářku v krimi Past na kachnu.

Větší roli Jiřina Krejčíková dostala od Václava Vorlíčka v jeho komedii Já nejsem já, kde zpodobnila sestru tlumočnice v podání Evy Jakoubkové, filmové snoubenky hlavního hrdiny Kamila alias Petra Nárožného.

Jiřina Krejčíková se také věnovala dabingu a posléze i režii českého znění.

Dcera režiséra Jiřího Krejčíka Jiřina Krejčíková se provdala za hudebního skladatele Pavla Vaculíka, autora mj. hitu Ivety Bartošové a Petra Sepéšiho Knoflíky lásky.

 

Další Herci

zobrazit profil Antonie Talacková
Antonie Talacková
zobrazit profil Miroslav Šimůnek
Miroslav Šimůnek
zobrazit profil Bruce Willis
Bruce Willis
zobrazit profil Lindsay Lohan
Lindsay Lohan
zobrazit profil Lisa Kudrow
Lisa Kudrow
zobrazit profil Ivanka Devátá
Ivanka Devátá
zobrazit profil Martin Sitta
Martin Sitta