Pavel Vaculík

Pavel Vaculík

Datum narození: 21. 1. 1949
Datum úmrtí: 15. 11. 2022
Místo narození: Brno
Profese: hudební skladatel, aranžér, pianista, producent
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Pavel Vaculík se proslavil jako autor řady hitů, které nazpívali např. Iveta Bartošová a Petr Sepéši, Karel Gott, Helena Vondráčková, Hana Zagorová nebo Bára Basiková.

Studoval skladbu a hru na klavír na Pražské konzervatoři, v Římě a na AMU v Praze. Roku 1978 Pavel Vaculík začal pracovat v Československém rozhlasu. Ve spolupráci s ČR pokračoval i po Sametové revoluci. Skládal téměř vše, od znělek až po soundtracky rozhlasových inscenací.

PAVEL VACULÍK - ROZHOVOR ČTĚTE ZDE>>

Pavel Vaculík skládal pro hvězdy 

V 80. letech 20. století se doménou tvorby Pavla Vaculíka staly písničky středního proudu. Pro Janu Kratochvílovou složil skladbu Jdi hned ráno, pro Ivetu Bartošovou a Petra Sepéšiho hity Knoflíky lásky, Červenám, Blázni tenisoví, My to zvládnem, Věčné půjčování a Tak málo si mě všímáš.

Písně Pavla Vaculíka nazpívaly hvězdy tehdejší české hudební scény, tedy Karel Gott, Hana Zagorová, Waldemar Matuška, Helena Vondráčková, Lucie Bílá, Eva Pilarová, Daniel Hůlka, Marcela Holanová či Bára Basiková.

Vaculík si vzal dceru reřiséra Krejčíka

V 90. letech 20. století se Pavel Vaculík zaměřil též na koncertování. Na klavír hrál např. na albech Only You s Golden Strings Vladimíra Popelky, na deskách Gregoriana a Nová Gregoriana Báry Basikové nebo na CD Romantický klavír Pavla Vaculíka.

O PAVLU VACULÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Hudební skladatel, aranžér, pianista a producent Pavel Vaculík byl manželem Jiřiny Krejčíké, dcery slavného režiséra Jiřího Krejčíka.

Pavel Vaculík zemřel 15. listopadu 2022. Bylo mu 73 let.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Michal Kindl
Michal Kindl
zobrazit profil Jiří Pracný
Jiří Pracný
zobrazit profil Aleš Sigmund
Aleš Sigmund
zobrazit profil Andrew Lloyd Webber
Andrew Lloyd Webber
zobrazit profil Karel Svoboda
Karel Svoboda
zobrazit profil Lešek Wronka
Lešek Wronka
zobrazit profil Smack (Jakub Janeček)
Smack (Jakub Janeček)
zobrazit profil Pavel Krejča
Pavel Krejča