Eva Jeníčková

Datum narození: 5. 8. 1964
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Eva Jeničková neboli Ava Jansen, která léta žila v USA, se v Česku proslavila rolí Vendulky-utěšitelky v legendárních Básnících.

Muži se o ni prali. Pokud ne v životě, tak určitě ve filmech, kde Eva Jeníčková hrála vždycky ty nejsvůdnější kočky. Dřepkins si užila v kultovní komedii Sněženky a machři. V Básnicích si pak vysloužila přezdívku Vendulka-utěšitelka. 

EVA JENÍČKOVÁ O KRETÉNECH V POLITICE

Jeníčková debutovala v 15 letech

Poprvé se Eva Jeníčková před kamerou objevila v patnácti. Zahrála si tehdy v dobrodružném filmu Tři do moře. Jako školačka Marika si užívala školní výlet ve Sněženkách a machrech režiséra Karla Smyczka. Kromě Básníků  Dušana Kleina si zahrála i v Rumburakovi nebo v Dobrém světle. Zároveň tančila v souboru Unia Nova.

Po zakončení pražské DAMU se Eva Jeníčková vydala do Ameriky, kde nakonec léta zůstala. Studovala tam tanec, zpěv i nezávislé herectví. Pod pseudonymem Ava Jansen vystupovala v muzikálech Ragtime nebo Cats. Po boku mistra úšklebků Jima Carreyho si zahrála v Muži na Měsíci od oscarového režiséra Miloše Formana.

Jeníčková zdobila obálku Playboye

Krom toho Eva Jeníčková účinkovala v několika televizních show, seriálech a hudebních klipech. Tep divákům zrychlovala v erotických snímcích. Objevila se také na obálce časopis Playboy. Předvedla se v seriálu Borgia, který se natáčel na Barrandově. 

O EVĚ JENÍČKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Eva Jeníčková se v USA provdala za herce, scenáristu a instruktora bojových umění Marka Mikitu. Když se rozvedli, vrátila se do Česka a při natáčení pokračování Sněženek a machrů se seznámila s jejich režisérem Viktorem Taušem. Tajně se vzali koncem roku 2010 .

 

Články o celebritě

Hrdá Lvice Klára Melíšková: Líbačka před Rudolfinem! Hrdá Lvice Klára Melíšková: Líbačka před Rudolfinem! Skvělý večer má za sebou herečka Klára Melíšková (51). Nejprve vyhrála Českého lva za minisérii Pode... číst článek
»Vendulka utěšitelka« Jeníčková předvedla zkrvavený obličej plný podlitin: Ti ji zřídili! »Vendulka utěšitelka« Jeníčková předvedla zkrvavený obličej plný podlitin: Ti ji zřídili! Herečka Eva Jeníčková (58) na sociální síti pořádně vyděsila své příznivce. Zveřejnila totiž fotky, ... číst článek
Vendulka Utěšitelka Eva Jeníčková (58) po útoku pitbulů: Změna k nepoznání! Vendulka Utěšitelka Eva Jeníčková (58) po útoku pitbulů: Změna k nepoznání! Herečka Eva Jeníčková (58), kterou proslavila role Vendulky Utěšitelky v Básnících, se víc jak čtyři... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Maisie Williams
Maisie Williams
zobrazit profil Michael Keaton
Michael Keaton
zobrazit profil Miles Teller
Miles Teller
zobrazit profil Gugu Mbatha-Raw
Gugu Mbatha-Raw
zobrazit profil Samuel Arnold
Samuel Arnold
zobrazit profil James McAvoy
James McAvoy
zobrazit profil Roman Říčař
Roman Říčař
zobrazit profil Eva Čížkovská
Eva Čížkovská