Viktor Tauš

Datum narození: 3. 12. 1973
Místo narození: Praha
Profese: režisér, producent, scénárista
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Režisér Viktor Tauš, který se potýkal s heroinem, zaujal jak tvorbou, tak avantýrami s atraktivními ženami. Třeba na MFF ve Varech ho fotografové nachytali s herečkou Klárou Melíškovou.

Po střední průmyslové škole sdělovací techniky začal Viktor Tauš v roce 1992 studovat filmový dokument na FAMU. Podle vlastního scénáře zrežíroval krátký studentský film Eleanor Rigby z Malé Strany (1995), který byl oceněný na několika mezinárodních festivalech.

VIKTOR TAUŠ - ROZHOVOR PRO REFLEX

Záhy nato podlehl závislosti na heroinu, přestal plnit studijní povinnosti a musel FAMU opustit. Díky odborné péči se Viktor Tauš nakonec ze závislostí na drogách dostal. Tuto svou životní zkušenost vtiskl do částečně autobiografického celovečerního debutu Kanárek (1999), v němž si zahrál hlavní roli. Střihač Alois Fišárek za něj dostal Českého lva.

Řadu let Viktor Tauš točil reklamy. Má na kontě několik desítek spotů, např. na Renault, Vodafone, O2, GE Money Bank, Nestle či na Wüstenrot, a videoklipy mj. Vladimíra Mišíka a Milana Hlavsy. Společně s Michalem Kollarem založil roku 2007 produkční společnost FogʼnʼDesire Films.

Komerčně daleko úspěšnější než debut Kanárek byl jeho druhý film, komedie Sněženky a Machři po 25 letech (2008), v níž se znovu potkali Jan Antonín Duchoslav, Michal Suchánek, Eva Jeníčková, Václav Kopta, Veronika Freimanová či Radoslav Brzobohatý.

Podle scénáře Petra Jarchovského natočil drama Klauni (2013) o trojici stárnoucích umělců v podání Didiera Flamanda, Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse. Film získal osm nominací na Českého lva. Sošku si odnesl pouze Jiří Lábus za vedlejší roli.

O VIKTORU TAUŠOVI ČTĚTE ZDE>>

Reklamní a filmový režisér, scenárista a producent Viktor Tauš byl ženatý s Evou Jeníčkovou. Jejich manželství ztroskotalo po sedmi letech, a to prý ještě dřív, než měl románek s herečkou Klárou Melíškovou, kterou obsadil do hlavní role své třídílné série Vodník. Fotografové jejich milostné vzplanutí zachytili na MFF ve Varech 2016. Tento vztah neměl dlouhého trvání. Na vyhlašování Českého lva v březnu 2017 režisér přišel již v doprovodu jiné pohledné brunety.

 

Články o celebritě

Ramba měsíc po porodu zářila ve společnosti: Na premiéru Amerikánky vynesla originální model! Ramba měsíc po porodu zářila ve společnosti: Na premiéru Amerikánky vynesla originální model! Teprve před pár týdny sice porodila své druhé dítě, ani to ji ale nezastavilo! Tereza Ramba (32), za... číst článek
Sexy herečka Eva Jeníčková (57): Díky Dušanu Kleinovi (†82) navždy Vendulkou utěšitelkou! Sexy herečka Eva Jeníčková (57): Díky Dušanu Kleinovi (†82) navždy Vendulkou utěšitelkou! Eva Jeníčková (56) jako půvabná Vendulka utěšitelka je jednou ze zásadních postav z Básníků. Zatímco... číst článek
Čerstvě oceněný Lábus. Tohle fakt řekl? Čerstvě oceněný Lábus. Tohle fakt řekl? Po karlovarském festivalu teď filmy ožila i Praha! Hned na zahájení Febiofestu pořadatelé ocenili ro... číst článek

Další Filmaři

zobrazit profil Jitka Bártů
Jitka Bártů
zobrazit profil Václav Matějka
Václav Matějka
zobrazit profil Alfred Hitchcock
Alfred Hitchcock
zobrazit profil Zdeněk Troška
Zdeněk Troška
zobrazit profil Tomáš Mašín
Tomáš Mašín
zobrazit profil Matthew  Vaughn
Matthew Vaughn
zobrazit profil Zdeněk Janáček
Zdeněk Janáček
zobrazit profil Jan Menšík
Jan Menšík