Eva Turnová

Datum narození: 9. 5. 1964
Místo narození: Praha
Profese: zpěvačka, skladatelka, textařka, herečka, kytaristka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Eva Turnová, první manželka herce Davida Matáska, se proslavila se svou skupinou Eturnity a v legendární kapele The Plastic People of the Universe.

Talentovaná Eva Turnová vystudovala střední hotelovou školu. Absolvovala studium češtiny a anglického jazyka, a to na Karlově univerzitě v Praze. Intenzivně se věnovala angličtině. 

EVA TURNOVÁ A ZÁKRUTY ŽENSKÉHO ORGASMU

Eva Turnová založila kapelu Eturnity

Herečka, zpěvačka, skladatelka, textařka, baskytaristka, překladatelka a publicistka Eva Turnová působila ve skupinách Odvážná srdce (1989 až 1993), DG 307 (1995 až 2001), Půlnoc, Zbytky charismatu (1997 až 1999). V roce 2000 si založila vlastní hudební projekt Eturnity.

Profesně se Eva Turnová ke kytaře prvně dostala v Žižkovském divadle - v představení Shakespearovy Bouře. Jejím pomocníkem a zkušenějším rádcem byl tehdy David Matásek. Ten se stal také na několik let jejím manželem. Děti spolu nemají. David Matásek to s porodností rozjel až od svého druhého sňatku.

Vydala knihu sloupků Turnový háj

"Věděla jsem, že se mu nemůžu vyrovnat a že jsem pro ně hlavně ženská s těma dlouhejma nohama," řekla v médiích Eva Turnová o počátcích ve skupině The Plastic People of the Universe. Její členkou byla v letech 2001 až 2016.

Zahrála si ve filmech Jana Hřebejka, Petra Zelenky a Viktora Tauše. Eva Turnová složila hudbu k filmům Igora Chauna a Tobiáše Jirouse a k reklamám. Vydala knihu sloupků Turnový háj; text původně vyšel v tištěné verzi časopisu Reflex

Eva Turnová, emancipovaná žena se širokým profesním záběrem, je maminkou dcery Johanky.

 

Další Hudebníci

zobrazit profil Jiří Pracný
Jiří Pracný
zobrazit profil Jakub Jan Ryba
Jakub Jan Ryba
zobrazit profil Mardoša - Marek Huňát
Mardoša - Marek Huňát
zobrazit profil Miroslav Barabáš
Miroslav Barabáš
zobrazit profil Josef Vařeka
Josef Vařeka
zobrazit profil Pavel Callta
Pavel Callta
zobrazit profil Petr Čejka
Petr Čejka