Klára Melíšková

Datum narození: 29. 11. 1971
Místo narození: Roudnice nad Labem
Profese: herečka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Klára Melíšková skvěle ztvárnila desítky rolí. České lvy dostala ze své výkony ve filmech Mistři, Čtyři slunce, Já, Olga Hepnarová, Vlastníci a Arvéd.

Česká divadelní a filmová herečka Klára Melíšková je i v rodinném kruhu obklopena umělci. Stala se manželkou herce Lukáše Hlavici, snachou herce a malíře Miloše Hlavici a herečky Růženy Merunkové a švagrovou zesnulé herečky Anny Bendové.

KLÁRA MELÍŠKOVÁ PŘEDVEDLA SVÉ PŮVABY NA ŽIDLI

Melíšková debudovala ve filmu Minulost

Po neúspěšných pokusech dostat se na filozofickou fakultu nebo Vysokou školu ekonomickou nakonec Klára Melíšková zamířila na DAMU, kde vystudovala katedru alternativního a loutkového herectví. Její ročník vedl herec, režisér a autor divadelních her Miroslav Krobot, který v roce 1997 položil základ dnešního veleúspěšného souboru Dejvického divadla.

Ještě v době studií Klára Melíšková hostovala v Divadle Na zábradlí (Cabaret, Matka). V roce 1996 vstoupila na prkna Dejvického divadla. Stálé angažmá tam dostala roku 1999, tedy hned po absolutoriu na DAMU. Před kamerou poprvé stanula v rámci realizace dvou studentských filmů Martina Dolenského. Celovečerním debutem pro ni byla postava záhadné dívky ve filmu Minulost (1998).

Český lev za Prokektora Melíškové unikl

Klára Melíšková je zejména divadelní herečka. V Dejvickém divadle se ještě jako studentka DAMU uvedla hlavní rolí v Aristofanésově hře Lysistrate (1996). Od té doby je velkou posilou souboru. Na scéně stanula např. jako Kateřina v Tereminu Petra Zelenky, pumpařka V Černé díře Doyla Doubta, jako Katriona v Ucpaném systému Irvineho Welshe či Irina Arkadinová v Rackovi Antona Pavloviče Čechova.

Diváky i odborníky Klára Melíšková zaujala postavou Zdeny ve filmu Mistři (2004), za niž získala svého prvního Českého lva, a to v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. Návrat před filmovou kameru po pěti letech pro ni znamenal opětovnou nominaci, i když tentokrát neúspěšnou - za okupační drama Protektor (2009).

Křišťálovou sošku krále zvířat si Klára Melíšková odnesla za své výkony ve filmech Čtyři slunce (2012), Já, Olga Hepnarová (2016) a Vlastníci (2019).

V roce 2023 Českého lva Klára Melíšková dostala za hlavní roli v dramatu režiséra Michala Blaška Podezření (2022). Ztvárnila v něm sice pracovitou, ale dost zlou zdravotní sestru.

O KLÁŘE MELÍŠKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Melíšková ohromila líbačkou s Taušem

Několik zajímavých příležitostí Klára Melíšková dostala i v televizi: Hodina klavíru (2007), Nespavost (2009). Objevila se i v televizních seriálech: Čtvrtá hvězda, Neviditelní či Kriminálka Anděl. Klíčové postavy ztvárnila mj. v Terapii, v Případu pro exorcistu, v Modrých stínech, v Trapných padesátkách nebo ve Vodníkovi. Televizní kamera zaznamenala také některá představení Dejvického divadla, např. inscenaci Revizor.

Na MFF Karlovy Vary 2016 byla Klára Melíšková fotografy přistižena při líbačce s režisérem Viktorem Taušem. Poté se zjistilo, že jejich vztah již nějakou dobu trvá a herečka se hodlá rozvádět. Což se nakonec nestalo a pár se rozešel.

 

 

 

 

 

Články o celebritě

Naděje pro fanoušky Volhy! Natočí pokračování? Naděje pro fanoušky Volhy! Natočí pokračování? Česká televize v neděli večer odvysílala poslední díl úspěšné minisérie Volha. Diváci si v diskuzích... číst článek
Hádek v seriálu Volha: Zestárnul o 30 let! Kvůli plešatění si musel přivstat Hádek v seriálu Volha: Zestárnul o 30 let! Kvůli plešatění si musel přivstat Z kučeravého mladíka chlap s řídnoucí kšticí a bříškem. Kryštof Hádek (41) alias Standa »Třesu« Peká... číst článek
Ivan Trojan si užil derniéru slavné hry: Cigárko, skejt a kamarádova ruka v kapse! Ivan Trojan si užil derniéru slavné hry: Cigárko, skejt a kamarádova ruka v kapse! Po více než 13 letech měla ve středu derniéru »nejsprostší inscenace« v historii Dejvického divadla ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Eva Hudečková
Eva Hudečková
zobrazit profil Tatiana Dyková
Tatiana Dyková
zobrazit profil Zuzana Vejvodová
Zuzana Vejvodová
zobrazit profil Rupert Grint
Rupert Grint
zobrazit profil Jakub Špalek
Jakub Špalek
zobrazit profil Raúl Castillo
Raúl Castillo
zobrazit profil Patricia Volny
Patricia Volny
zobrazit profil Martin Kavan
Martin Kavan