Russell Tovey

Russell Tovey

Datum narození: 14. 11. 1981
Místo narození: Billericay, Velká Británie
Výška: 177 cm
Profese: herec
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Russell Tovey byl v roce 2020 nominován na Critics Choice Awards za výkon v seriálu Roky a roky. Jednu z klíčových postav ztvárnil v sérii z roku 2023 seriálu HBO Hledání (Looking).

Herectví se Russell Tovey začal věnovat již v mládí. Do povědomí milovníků seriálové tvorby se dostal rolí George Sandse, homosexuálního vlkodlaka, ve fantasy hororové sérii společnosti BBC Being Human.

Na divadelních prknech se Russell Tovey prosadil např. ve hře The History Boys, za kterou získal uznání kritiky a Olivier Award. V roce 2020 byl nominován na Critics Choice Awards za výkon v seriálu Roky a roky.

Kromě televizní a divadelní práce se Russell Tovey objevil v řadě filmů, včetně adaptace The History Boys a  komedieThe Pirates! In an Adventure with Scientists!

Za ztvárnění Kevina Mathesona v americkém seriálu HBO Max Hledání (Looking) si Russell Tovey vysloužil uznání za autentické ztvárnění složité postavy, která se orientuje ve vztazích a identitě v LGBTQ+ komunitě. Seriál se začal vysílat v roce 2014.

 

Další Herci

zobrazit profil Alexej Kolva
Alexej Kolva
zobrazit profil František Skopal
František Skopal
zobrazit profil Melissa McCarthy
Melissa McCarthy
zobrazit profil Eva Hrušková
Eva Hrušková
zobrazit profil Lenka Zahradnická
Lenka Zahradnická
zobrazit profil Ilja Prachař
Ilja Prachař
zobrazit profil Ebon Moss-Bachrach
Ebon Moss-Bachrach
zobrazit profil Rory Cochrane
Rory Cochrane