Katarína Paveleková

Katarína Paveleková

Datum narození: 17. 11. 1981
Datum úmrtí: 1. 6. 2023
Místo narození: Poprad
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Katarína Paveleková, která se předvedla v Hollywoodu v menších rolích, kvůli vážnému onemocnění spáchala asistovanou sebevraždu.

Slovenská herečka Katarína Paveleková v Los Angeles absolvovala několik hereckých kurzů. V Hollywoodu působila od roku 2014.

Účinkovala v jedné epizodě TV série Marry Me režiséra Davida Caspa. Katarína Paveleková dostávala epizodní role i ve velkých hollywodských produkcích, např. ve filmu Tenkrát v Hollywoodu (2019) režiséra a scenáristy Quentina Tarantina, který si pro ztárnění klíčových postav vybral Leonarda DiCapria a Brada Pitta

Objevila se také v tragikomedii Babylon Damien Chazelle (2022). Kromě toho Katarína Paveleková hrála v několika televizních snímcích a seriálech, např. Fox Sports Live, The Mindy Project nebo Žraločí tornádo.

V české produkci si diváci mohli Kataríny Pavelekové všimnout v epizodě Tajemství v dramatickém seriálu Chlap (2022).

Katarína Paveleková byla mladá, krásná a kariéru svých snů měla slušně rozjetou. Avšak její cestu zkřížila nevyléčitelná choroba, chronická neurologická nemoc ME/CFS, a ona se nakonec rozhodla dobrovolně ukončit svůj život asistovanou sebevraždou ve Švýcarsku. Bylo jí pouhých 41 let.

 

Další Herci

zobrazit profil Filip Tomsa
Filip Tomsa
zobrazit profil Martina Preissová
Martina Preissová
zobrazit profil Robert Urban
Robert Urban
zobrazit profil Gabriela Míčová
Gabriela Míčová
zobrazit profil Harry Treadaway
Harry Treadaway
zobrazit profil Vladimír Čech
Vladimír Čech
zobrazit profil Jana Stryková
Jana Stryková
zobrazit profil Aleš Kubát
Aleš Kubát