Lukáš Hlavica

Lukáš Hlavica

Datum narození: 7. 10. 1965
Místo narození: Praha
Profese: herec, dabér
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Lukáš Hlavica, manžel herečky Kláry Melíškové, pochází z rozvětvené umělecké rodiny. V klanu Hlaviců najdeme nejen herce, ale i operního pěvce.

Vystudoval herectví na pražské DAMU. Lukáš Hlavica působil v Dejvickém divadle nebo v Divadle Na Jezerce.

LUKÁŠ HLAVICA A KOLAPS VIKTORA PREISSE

Lukáš Hlavica debutoval hlavní rolí

Na televizní obrazovce se Lukáš Hlavica poprvé objevil v dramatu Evžena Němce (1980) Had z ráje, kde si zahrál hned jednu ze stěžejních postav společně s  Viktorem Preissem a Milenou Steinmasslovou.

O šest let později Lukáš Hlavice dostal roli v seriálu Bylo nás šest a pak už se nabídky jen hrnuly. Jmenujme třeba seriály Laskavý divák promine, Zdivočelá země (hlavního hrdinu ztvárnil Martin Dejdar), Labyrint či Zahrádka pod hvězdami.

Hlavica daboval Craiga či Malkoviche

Kromě desítek televizních filmů Lukáš Hlavica natáčel i před filmovou kamerou. Při práci na snímku Sametoví vrazi se na place potkal s herci, jako jsou Michal Dlouhý, Jan Dolanský, Richard Krajčo, Alice Bendová, Lucie Benešová, Pavel Řezníček a Luboš Veselý.

Televizní a rozhlasový herec Lukáš Hlavica je uznávaným a vysoce ceněným dabérem. Na svém kontě má na stovku rolí. Daboval třeba Arnolda Schwarzeneggera, Samuela L. Jacksona, Daniela Craiga, Johna Malkoviche či Seana Beana.

Ve šlépějích rodičů šla i Hlavicova sestra

Lukáš Hlavica se vydal ve šlépějích svých rodičů, známých herců Růženy Merunkové a Miloše Hlavici, stejně jako jeho sestra Anna Bendová. Bratr Marek Hlavica je novinář. Do branže pařil i jejich dědeček herec a strýc Pavel Hlavica - operní zpěvák. Známou herečkou je i manželka Lukáše Hlavici Klára Melíšková.

 

Články o celebritě

Další bolest náhle ochrnuté exmanželky Vinkláře (†76) Deváté: Syn dostal infarkt! Další bolest náhle ochrnuté exmanželky Vinkláře (†76) Deváté: Syn dostal infarkt! Dvojnásobné exmanželce hereckého barda Josefa Vinkláře (†76) se zhroutil svět. Krátce poté, co v noc... číst článek
Návrat exmilenců?! Tauš a Melíšková přistiženi při tajné líbačce! Návrat exmilenců?! Tauš a Melíšková přistiženi při tajné líbačce! Viktor Tauš (46) a Klára Melíšková (48), kteří spolu špásovali už před čtyřmi roky na karlovarském f... číst článek
Tyhle prázdniny ještě mohou být proklatě děsivé, na vraždy láká vybraná společnost Tyhle prázdniny ještě mohou být proklatě děsivé, na vraždy láká vybraná společnost Že stát se svědkem vraždy může být docela fajn způsob, jak prožít dovolenou, by asi věřil málokdo. K... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Elizaveta Maximová
Elizaveta Maximová
zobrazit profil Bill Paxton
Bill Paxton
zobrazit profil Marika Šoposká
Marika Šoposká
zobrazit profil Malgorzata Pikus
Malgorzata Pikus
zobrazit profil Václav Kotek
Václav Kotek
zobrazit profil Žaneta Fuchsová
Žaneta Fuchsová
zobrazit profil Václav Neužil
Václav Neužil