Woody Allen

Datum narození: 1. 12. 1935
Místo narození: Bronx, New York, USA
Profese: režisér, scenárista, herec
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Režisér, scénárista a herec Woody Allen se proslavil především specifickým humorem, filmovými trháky, ale také slabostí pro náctileté dívky a aférou kolem sexuálního zneužívaní adoptivní dcery.

Woody Allen, vlastním jménem Allen Steward Konigsberg, se jako jeden z mála amerických filmařů dokázal proslavit autorskou tvorbou, za kterou byl oceněn čtyřmi Oscary. Říká se o něm, že je miláčkem diváků, což dokazuje fakt, že se v roce 2005 umístil v žebříčku nejlepších komiků v pořadu britské televize The Comedian´s Comedian.

WOODY ALLEN NENÁVIDÍ STÁRNUTÍ

Prakticky každý jeho filmový počin se staL trhákem. Mezi jeho nejznámejší patří např. Annie Hallová (1977), kde si Woody Allen zahrál po boku Diane Keaton. Film dostal čtyři ceny Akademie filmového umění a věd. K jeho dalším sníkům patří Půlnoc v Paříži (2011), v němž hlavní roli ztvárnil Owen Wilson.

O WODDY ALLENOVI ČTĚTE ZDE>>

Jak napovída příjmení Konigsberg, rodina herce je židovského původu. V dětství mluvil jazykem jidiš. Poté, co navštěvoval osm let židovskou školu, odešel na Public School 99 a na Midwood High School. I když ve svých filmech hraje převážně neurotické nešiky, ve škole byl velice oblíbeným studentem a obratným hráčem basketballu a baseballu.

V roce 1997 se Woody Allen potřetí oženil, a to s adoptivní dcerou Soon-Yi Previnovou, kterou vychovával s bývalou partnerkou Miou Farrow. Když se jejich vztah dostal na veřejnost, bylo mu 56 a Soon pouhých 21 let.

Do nepříjemností se Woody Allen dostal v únoru 2014, kdy ho jeho adoptivní dcera Dylan Farrow obvinila ze sexuálního zneužívaní, k němuž mělo dojít v jejích sedmi letech.

 

Články o celebritě

60 let od smrti Marilyn Monroe (†36): Slavné kočky, které ji ztvárnily na stříbrném plátně! 60 let od smrti Marilyn Monroe (†36): Slavné kočky, které ji ztvárnily na stříbrném plátně! 4. srpna 1962 náš svět navždy opustila legendární Marilyn Monroe (†36). Její fenomén ale žil dál... ... číst článek
Pravá identita hvězd! Jak se jmenuje Katy Perry, Kim Cattrallová, Nicolas Cage či Elton Jonh? Pravá identita hvězd! Jak se jmenuje Katy Perry, Kim Cattrallová, Nicolas Cage či Elton Jonh? Že se pod uměleckými jmény Lucie Bílá či Marek Ztracený skrývá Hana Zaňáková a Miroslav Slodičák, to... číst článek
Zesnulý herec Tomáš Kolomazník (†44) hrál až do konce: Poslední fotka před smrtí! Zesnulý herec Tomáš Kolomazník (†44) hrál až do konce: Poslední fotka před smrtí! Náhlý skon Tomáše Kolomazníka (†44) zarmoutil nejenom rodinu, přátele, ale i jeho milované divadlo v... číst článek

Další Filmaři

zobrazit profil Stanley Tucci
Stanley Tucci
zobrazit profil Omar Amanat
Omar Amanat
zobrazit profil Michal Samir
Michal Samir
zobrazit profil Ondřej Trojan
Ondřej Trojan
zobrazit profil Zdeněk Podskalský
Zdeněk Podskalský
zobrazit profil Jiří Hanych
Jiří Hanych