Mia Farrow

Mia Farrow

Datum narození: 9. 1. 1945
Místo narození: Los Andeles, USA
Profese: herečka, modelka, aktivistka

Související celebrity

Životopis

Mia Farrow, jedna z nejkrásnějších hereček 70. let 20. století, která zazářila ve filmech Woodyho Allena, byla manželkou Franka Sinatry.

Narodila se jako třetí dítě australskému režisérovi Johnu Villiers Farrowovi a irské herečce Maureen O´Sullivan. Mia Farrow, rozená Maria de Lourdes Villiers Farrow, měla pět sourozenců. Její sestra Michael Farrow v devatenácti letech zemřela při letecké katastrofě.

Mia Farrow debutovala jako batole

Již ve dvou letech si Mia Farrow zahrála ve svém filmovém debutu, v dokumentu Neobvyklé povolání: Dětská fimová dovolená. Byla vychovávána jako římsko-katolička, třináct let prožila pod přísnou rukou jeptišek.

Do povědomí diváků se Mia Farroww dostala rolí Allison MacKenzie v televizní soap opeře Peyton Place a proslavila se také krátkodobým manželstvím s Frankem Sinatrou. V letech 1970 až 1979 byla provdaná za klavírisku Andrého Previna.

Farrow dostala Zlatý glóbus

Za postavu ve filmu Rosemary má děťátko byla Mia Farrow nominovaná na cenu BAFTA a na Zlatý glóbus. Na ten měla nakročeneno ještě za několik dalších snímků. Jmenujme např. John a Mary, Alice nebo Nikdy na mne nezapomeňte

Zlatý glóbus Mia Farrow dostala coby Nová hvězda roku 1965.

Stala se i seriálovou hvězdou. Mia Farrowt si zahrála třeba v seriálu společnosti Netflix The Watcher (Vidím vás), v němž ztvárnil jednu z hlavních rolí. 

Allen si vzal dceru Mii Farrow 

V letech 1980 až 1992 měla Mia Farrow vztah s režisérem Woodym Allenem a zahrála si v řadě jeho filmů. V jednom z nich se před kamerou potkala se svou dcerou Soon-YiPrevien, kterou si později Woody Allen vzal za manželku.

Herečka, modelka a aktivistka Mia Farrow byla také známá díky své práci pro UNICEF a v humanitárních aktivitách pro Darfur, Chad a Centrální Africkou Republiku. V roce 2008 ji magazín Time vyhlásil nejvlivnějším člověkem světa.

 

 

 

Další Herci

zobrazit profil Tomáš Jeřábek
Tomáš Jeřábek
zobrazit profil Matouš Rajmont
Matouš Rajmont
zobrazit profil Russell Tovey
Russell Tovey
zobrazit profil Eliška Balzerová
Eliška Balzerová
zobrazit profil Colin Firth
Colin Firth
zobrazit profil Kim Cattrall
Kim Cattrall
zobrazit profil Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
zobrazit profil Petra Vajdová
Petra Vajdová