Soon-Yi Previn

Soon-Yi Previn

Datum narození: 8. 9. 1973
Místo narození: Korea
Profese: herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Korejská herečka žijící v Americe Soon-Yi Previn se proslavila především skandálním sňatkem s režisérem Woodym Allenem, jeho manželkou se stala v pouhých osmnácti letech.

Soon-Yi je herečka známá hlavně díky filmům Wild Man Blues, Dennis Pennis R.I.P. z roku 1997 a Hana a Její Sestra, který šel do kin v roce 1986. 22. listopadu 1997 si vzala režiséra Woodyho Allena.

S manželem adoptovali dvě děti. První dcera se Bechet Dumaine Allen je pojmenovaná po známé muzikantce Sidney Bechet. Druhá dcera, kterou adoptovali v roce 2000 se jmenuje Manzie Tio Allen.
Navštěvovala školu Marymount v New Yorku, katolickou denní školu pro dívky a krátce Rider University v New Jersey. Také studovala Drew University v New Jersey.
Soon-Yi měla tři adoptivní sourozence. Její sestra Dylan O´Sullivan Farrow v roce 2014 zažalovala Woodyho Allena za sexualní zneužívaní, které mělo probíhat v během jejího dětství.

Hodně lidí se domnívá, že ji Woody Allen adoptoval s Miou Farrow, ale Mia měla Soon-Yi už před vztahem s Allenem a adpotovala ji s André Previnem.

Kvůli jejímu pomalému vyjadřování se v USA, převážně v bulváních plátcích, řešilo, zda-li není Soon-Yi mentálně retardovaná. 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Simona Dvořáková
Simona Dvořáková
zobrazit profil Martin Svoboda
Martin Svoboda
zobrazit profil Zuzana Šavrdová
Zuzana Šavrdová
zobrazit profil Sasha Calle
Sasha Calle
zobrazit profil Petr Vakoč
Petr Vakoč
zobrazit profil Sára Rychlíková
Sára Rychlíková
zobrazit profil Roberto Esquivel Cabrera
Roberto Esquivel Cabrera
zobrazit profil Simona Babčáková
Simona Babčáková