Kim Basinger

Kim Basinger

Datum narození: 8. 12. 1953
Místo narození: Athens, Georgia, USA
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Kim Basinger má celou řadu talentů. Svou kariéru začala jako modelka, postupně ale pronikla do filmů, kde si za své výkony vysloužila i Oscara a Zlatý glóbus.

V mládí se vydala studovat herectví do New Yorku na Neighborhood Playhouse a po večerech zpívala v nočních klubech. Zároveň byla také modelkou u Eileen Fordové. Nakonec se objevila na druhé straně pánského časopisu Playboy. Její filmovou kariéru ale nastartovala bondovka Irvina Kershnera Nikdy neříkej nikdy, kde si zahrála po boku Seana Conneryho.

Kim Basinger si zahrála v komedii Růžový panter, a v rozpačitém filmu Krásná Mimozemšťanka. Spolupracovala také s režisérem Timothym Burtonem, a to na snímku Batman, kde si zahrála po boku Michaeal Keatona.

Okouzlil jí Alec Baldwin, kterému porodila dceru

Jejím partnerem se stal Alec Baldwin, se kterým se poprvé setkala na natáčení filmu Muž na ženění. Po svatbě se spolu naladili na akční notu a zahráli si ve filmu Útěk do Mexika. Kim Basingerová se dobrovolně vytratila z herecké scény když, se jí narodila dcera Ireland Elise.

Za L. A. Přísně tajné dostala Oscara

Po několikaleté pauze přišla nabídka od režiséra Cutise Hutsona na roli prostitutky ve filmu L.A. Přísně tajné. Díky této roli dostala herečka Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli. Tam její úspěchy nekončí, natáčí ještě celou řadu filmů, které jsou kladně hodnoceni jak kritiky, tak diváky.

České diváky může zaujmout film I Am Here, kde herečka ztvárňuje roli ženy, která si jede koupit dítě od prostitutky do českého pohraničí.

 

Další Herci

zobrazit profil Ilja Prachař
Ilja Prachař
zobrazit profil Tahirah Sharif
Tahirah Sharif
zobrazit profil Stefanie Reinsperger
Stefanie Reinsperger
zobrazit profil Jaromír Hanzlík
Jaromír Hanzlík
zobrazit profil Jakub Janatka
Jakub Janatka
zobrazit profil Charlie  Chaplin
Charlie Chaplin
zobrazit profil Flora Thiemann
Flora Thiemann
zobrazit profil Jason Statham
Jason Statham