Alec Baldwin

Alec Baldwin

Datum narození: 3. 4. 1958
Místo narození: Amityville, New York, USA
Výška: 183 cm
Profese: herec
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Alec Baldwin, bývalý manžel Kim Basinger, svou hereckou kariéru odstartoval televizním seriálem Lékaři. Posléze se zařadil mezi hollywoodskou elitu.

Po Lékařích z let 1980 až 1982 Alec Baldwin do roku 1987 hrál jen v dalších televizních seriálech. Zvrat v jeho kariéře přišel s rolemi v romantickém snímku Manželské etudy a v úspěšné komedii Beetlejuice (oba 1988).

O ALECU BALDWINOVI ČTĚTE ZDE>>

Za ztvárnění vedlejší postavy v tragikomedii Smolař (2003) byl Alec Baldwin nominován na Oscara a na Zlatý glóbus. Ten opakovaně získal za svůj výkon v seriálu Studio 30 Rock. Na Zlatý glóbus měl nakročeno za televizní snímky Norimberk, Norimberský proces a Cesta do války.

Při natáčení westernu Rust Alec Baldwin 22. října 2021 zastřelil hlavní kameramanku Halynu Hutchins a postřelil režiséra filmu Joela Souzu.

Hollywoodská hvězda Alec Baldwin, celým jménem Alec Rae Baldwin, má bratry Stephena, Williama a Daniela, kteří jsou také herci.

Manželkou Aleca Baldwina byla v letech 1993 až 2002 herečka a zpěvačka Kim Basinger. Podruhé se oženil v roce 2012 s instruktorkou jógy Hilarií Thomas. Herec je sedminásobným otcem.

 

 

Články o celebritě

Další Herci

zobrazit profil Lindsay Lohan
Lindsay Lohan
zobrazit profil Denisa Barešová
Denisa Barešová
zobrazit profil Miloň Čepelka
Miloň Čepelka
zobrazit profil Dominick Benedikt
Dominick Benedikt
zobrazit profil Billy Crudup
Billy Crudup
zobrazit profil Oldřich Kaiser
Oldřich Kaiser