Naomi Watts

Naomi Watts

Datum narození: 28. 9. 1968
Místo narození: Shoreham, Kent, Velká Británie
Výška: 164 cm
Profese: herečka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Naomi Watts, která byla dvakrát nominována na Oscara, se stala hvězdou řady filmů. Zazářila i v seriálech společnosti Netflix Gypsy (Terapeutka) a The Watcher (Vidím vás).

Vyrůstala v Austrálii, kde rozjela svou hereckou kariéru. Na filmovém plátně Naomi Watts debutovala v romantickém snímku For Love Alone (1986), dále si zahrála mj. v dramatu Flirtování (1991) či v thrilleru Krutý omyl (1993).

Průlomovou roli Naomi Watts dostala v roce 2001 od režiséra Davida Lynche v jeho psychologickém thrilleru Mulholland Drive. Herečka se za ni dočkala nominace na Los Angeles Film Critics Association Awards, New York Film Critics Circle Awards a The Saturn Awards.

Na svém kontě má Naomi Watts dvě nominace na Oscara v kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli, a to za své výkony v krimi 21 gramů (2003) a v katastrofickém akčním dramatu Nemožné (2012). Obdržela nominace i na několik dalších významných cen, včetně Zlatého glóbu a ceny BAFTA.

Klíčové postavy Naomi Watts ztvárnila v řadě filmů. Jmenujme např. tragikomedie Miluj svého souseda (2014) a Demolice (2015), horor V pasti (2016), drama Dokonalý student (2019), thriller Hodina nejistoty (2021) či mysteriózní snímek Dobrou noc, mami (2022).

Stala se hvězdou i americké seriálové tvorby. Naomi Watts hlavní role ztvárnila v seriálech společnosti Netflix Gypsy (Terapeutka) a The Watcher (Vidím vás). Zahrála si také v seriálu HBO The Outsider.

Kromě herectví se Naomi Watts věnuje charitě. Stala se také velvyslankyní dobré vůle Rozvojového programu OSN. Její krása ji předurčila být ambasadorkou několika kosmetických a pečujících produktů.

Se svým bývalým partnerem, hercem Lievem Schreiberem, má Naomi Watts dvě děti. V roce 2017 začala chodit s hercem Billem Crudupem.

 

Další Herci

zobrazit profil Michal Hruška
Michal Hruška
zobrazit profil Chace Crawford
Chace Crawford
zobrazit profil Martina Zábranská
Martina Zábranská
zobrazit profil Petra Polnišová
Petra Polnišová
zobrazit profil Jitka Schneiderová
Jitka Schneiderová
zobrazit profil Aťka Janoušková
Aťka Janoušková
zobrazit profil Cyril Drozda
Cyril Drozda
zobrazit profil Marko Igonda
Marko Igonda