Jennifer Coolidge

Jennifer Coolidge

Datum narození: 28. 8. 1961
Místo narození: Norwell, Massachusetts, USA
Profese: herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Jennifer Coolidge získala v roce 2023 Zlatý glóbus a cenu Emmy v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli v minisérii nebo TV filmu za své pojetí role v seriálu Bílý lotos.

Popularitu Jennifer Coolidge přinesly zejména role v komediálních filmech, jako jsou American Pie (1999), Legally Blonde (2001) nebo A Cinderella Story (2004). Uznání kritiky se dočkala za své výkony v nezávislých snímcích Best in Show (2000) a A Mighty Wind (2003).

Komediální talent Jennifer Coolidge předvedla i v celosvětově úspěšných seriálech, k nimž bezpochyby patří Přátelé, Sex ve městě, Plastická chirurgie s.r.o. nebo 2 $ocky.

Jednu z klíčových postav ztvárnila v komediálním seriálu Joey. Za své pojetí role v seriálu Bílý lotos Jennifer Coolidge získala v roce 2023 Zlatý glóbus a cenu Emmy v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli v minisérii nebo TV filmu. Zařadila se také mezi hvězdy seriálu společnosti Netflix The Watcher (Vidím vás).

Kromě herectví Jennifer Coolidge, která proslula svými odvážnými modely, píše. Podílela se na scénářích několika televizních pořadů.  Věnuje se i charitě. Podporuje organizace jako PETA a Humane Society.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Michal Šalomoun
Michal Šalomoun
zobrazit profil Michal Šeba
Michal Šeba
zobrazit profil Marie Steinová
Marie Steinová
zobrazit profil Tomáš Hübschman
Tomáš Hübschman
zobrazit profil Vladimír Dlouhý
Vladimír Dlouhý
zobrazit profil Roman Váňa
Roman Váňa
zobrazit profil Ivan Hašek
Ivan Hašek