Jiří Řehák

Jiří Řehák

Datum narození: 8. 11. 1967
Místo narození: Chomutov
Profese: politik hnutí Jsme PRO!, kandidát na hejtmana ve volbách 2020
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Politik hnutí Jsme PRO! Jiří Řehák se ve volbách 2020 stal lídrem kandidátky subjektu Spojenci pro kraj (Zelení, SNK ED, TOP 09, LES a JsmePRO!), tedy adeptem na ústeckého hejtmana.

Absolvoval Pedagogickou fakultu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Roku 1994 začal Jiří Řehák vyučovat dějepis, základy společenských věd, ekonomii a informační gramotnost na Gymnáziu Teplice.

Jiří Řehák se podílel na organizování řady kulturních a společenských akcí, např. Festivalu Banát. V roce 2020 získal Cenu Vladimíra Jochmana pro učitele za projekt Výchova k altruismu.

Do politiky Jiří Řehák vstoupil ve volbách 2010 jako nestraník za TOP 09, kdy se dostal do zastupitelstva města Teplice. Na tento post rezignoval v červnu 2019, a to kvůli špatným mezilidským vztahům. V senátních volbách 2012 neúspěšně kandidoval v obvodu č. 32 - Teplice. Skončil čtvrtý.

V letech 2012 až 2016 byl Jiří Řehák zastupitelem Ústeckého kraje. V roce 2016 se stal 1. předsedou hnutí JsmePRO!. Do voleb 2020 vkročil z pozice jedničky kandidátní listiny subjektu Spojenci pro kraj (Zelení, SNK ED, TOP 09, LES a JsmePRO!).

VŠE O KRAJSKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Angela Merkel
Angela Merkel
zobrazit profil Stanislav Berkovec
Stanislav Berkovec
zobrazit profil Ivan Jančárek
Ivan Jančárek
zobrazit profil Zdeněk Ondráček
Zdeněk Ondráček
zobrazit profil Pavel Sehnal
Pavel Sehnal
zobrazit profil Marie Benešová
Marie Benešová
zobrazit profil Petr Vícha
Petr Vícha
zobrazit profil Jaroslav Martinů
Jaroslav Martinů