Radek Vondráček

Datum narození: 30. 12. 1973
Místo narození: Kroměříž
Profese: politik hnutí ANO 2011, právník

Související celebrity

Životopis

Radek Vondráček, politik hnutí ANO 2011, ve volbách 2013 získal poslanecký mandát a v roce 2021 jej podruhé obhájil. Zvolen byl ve Zlínském kraji.

Po studiu Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně byl Radek Vondráček v letech 2000 až 2003 koncipientem v AK JUDr. Jan Halás a poté začal působit jako samostatný advokát.

RADEK VONDRÁČEK KŘEPČIL VE SNĚMOVNĚ

Vondráček vystřídal Jermanovou

Do Sněmovny se ještě tehdy nestraník Radek Vondráček dostal za hnutí ANO 2011 ve volbách 2013. V lednu 2017 byl zvolen 1. místopředsedou dolní komory, když na tuto funkci rezignovala Jaroslava Pokorná Jermanová.

V komunálních volbách 2014 Radek Vondráček získal post zastupitele města Kroměříže. V listopadu téhož roku se stal neuvolněným místostarostou města. Na tuto funkci rezignoval po zvolení místopředsedou Sněmovny.

Pomohly mu preferenční hlasy

Ve volbách 2016 Radek Vondráček úspěšný nebyl. Do parlamentního klání 2017 si jej hnutí ANO vybralo za jedničku své zlínské kandidátky. Poslanecký mandát díky preferenčním hlasům obhájil a stal se 8. předsedou dolní komory Parlamentu ČR.

Do voleb 2021 Radek Vondráček vkročil opět jako lídr hnutí ANO 2011 ve Zlínském kraji a v dolní komoře setrval.

O RADKU VONDRÁČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Radek Vondráček je otcem dvou dětí.

 

 

 

Články o celebritě

Zákulisí Klausovy oslavy: Turek s pivem, Nečasovou obsluhoval manžel, Havlíček přinesl speciální rum Zákulisí Klausovy oslavy: Turek s pivem, Nečasovou obsluhoval manžel, Havlíček přinesl speciální rum Opulentní oslavu 83. narozenin včera uspořádal exprezident Václav Klaus. A to v zahradě zámečku na p... číst článek
Klausova oslava na zámečku: Přišli Nečasovi, Hejma nebo Železný Klausova oslava na zámečku: Přišli Nečasovi, Hejma nebo Železný Opulentní oslavu 83. narozenin včera uspořádal exprezident Václav Klaus. A to v zahradě zámečku na p... číst článek
Čeští europoslanci: Nováčky Turek, Babišova Nagyová i Kolář. Pokračují Konečná a jediná Pirátka Čeští europoslanci: Nováčky Turek, Babišova Nagyová i Kolář. Pokračují Konečná a jediná Pirátka Nová sestava 21 českých europoslanců nabízí řadu nováčků, kteří se do Bruselu probojovali v eurovolb... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Martin Luther King
Martin Luther King
zobrazit profil Jiří Růžička
Jiří Růžička
zobrazit profil Jan Lipavský
Jan Lipavský
zobrazit profil Pavel Šindelář
Pavel Šindelář
zobrazit profil Lenka Kozlová
Lenka Kozlová
zobrazit profil Renata Oulehlová
Renata Oulehlová
zobrazit profil Andrea Brzobohatá
Andrea Brzobohatá
zobrazit profil Helena Langšádlová
Helena Langšádlová