Eva Valjentová

Datum narození: 10. 8. 1964
Místo narození: Ústí nad Orlicí
Profese: ekonomka, politička KSČM
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Politička KSČM Eva Valjentová, která si jen nakrátko vyzkoušela křeslo karlovarského hejtmana, se v krajských volbách 2020 stala lídryni komunistické kandidátky.

Absolventka ekonomie na VŠ Eva Valjentová pracovala mj. na úseku ekonomiky práce v koncernovém podniku Pohraniční stráž - předchůdce společnosti Sokolovská uhelná a byla jednatelkou společnosti Sokolovská bytová.

Zastuputelkou Sokolova se Eva Valjentová stala již roku 1994 a tento post opakovaně obhájila. V letech 2000 a 2004 se marně pokusila prorazit do Zastupitelstva Karlovarského kraje. Podařilo se jí to roku 2008, kdy se v listopadu stala radní. V následujících volbách post obhájila.

O KOMUNISTCE Z PŘESVĚDČENÍ ČTĚTE ZDE>>

Po rezignaci svého kolegy Jaroslava Borky na post 1. náměstka hejtmana - získal mandát poslance - jej Eva Valjentová ve funkci vystřídala.

Za KSČM neúsěpšně kandidovala do Sněmovny (2002, 2006 a 2010). Ke konci ledna 2015 rezignoval na post hejtmana Josef Novotný a Eva Valjentová z titulu 1. náměstkyně si něco přes měsíc vyzkoušela nejvyšší krajskou funkci, na niž byla za KSČM nominována ve volbách 2016. Zůstala krajskou zastupitelkou.

V senátních volbách 2018 Eva Valjentová kandidovala v obvodu č. 2 - Sokolov. Nepostoupila ani do druhého kola.

V krajských volbách 2020 se Eva Valjentová stala lídryní kandidátky KSČM v Karlovarském kraji, tedy komunistickou adeptkou na post hejtmana.

Eva Valjentová je vdaná a má dvě děti.

VŠE O KRAJSKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Ladislav Hynek
Ladislav Hynek
zobrazit profil Ivana Váňová
Ivana Váňová
zobrazit profil Petr Urbánek
Petr Urbánek
zobrazit profil Adriana Krnáčová
Adriana Krnáčová
zobrazit profil Ondřej Polanský
Ondřej Polanský
zobrazit profil Josef Skála
Josef Skála
zobrazit profil Patrik Kunčar
Patrik Kunčar
zobrazit profil Marcela Melková
Marcela Melková