Tom Philipp

Tom Philipp

Datum narození: 26. 12. 1968
Místo narození: Praha
Profese: politik KDU-ČSL, lékař

Související celebrity

Životopis

Politik KDU-ČSL Tom Philipp coby uznávaný lékař a dlouholetý zastupitel městské části Praha 12 v parlamentních volbách 2021 získal křeslo ve Sněmovně.

Po absolvování 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze Tom Philipp začal v roce 1993 působit v Thomayerově nemocnici. Stal se přednostou Kliniky revmatologie a rehabilitace 3. lékařské fakulty UK a FTN.

Tom Philipp pracoval pro tři ministry

Od února 2014 do ledna 2018 byl Tom Philipp náměstkem ministrů zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD), Miloslava Ludvíka (ČSSD) a Adama Vojtěcha (nestraník za ANO).

ROZHOVOR PRO REFLEX ČTĚTE ZDE>>

Do komunální politiky tehdy bezpartijní Tom Philipp vstoupil v roce 1994 a stal zastupitelem městské části Praha 12. Mandát za různé subjekty opakovaně obhájil. Od voleb 2002 již jako člen KDU-ČSL. Od té doby se neúspěšně pokoušel dostat do Zastupitelstva hlavního města Prahy.

Štěstí se na Toma Philippa neusmálo ani v parlamentních volbách v letech 2006, 2010, 2013 a 2017. Do dolní komory se dostal až ve volbách 2021 za koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09). Zvolen byl v Praze.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Jaromír Kohlíček
Jaromír Kohlíček
zobrazit profil Marie Pěnčíková
Marie Pěnčíková
zobrazit profil Ilona Mauritzová
Ilona Mauritzová
zobrazit profil Jaroslava Němcová
Jaroslava Němcová
zobrazit profil Jiří Domlátil
Jiří Domlátil
zobrazit profil Daniela Kovářová
Daniela Kovářová
zobrazit profil Romana Bělohlávková
Romana Bělohlávková
zobrazit profil Jan Kněžínek
Jan Kněžínek