Zuzana Ožanová

Zuzana Ožanová

Datum narození: 25. 9. 1970
Místo narození: Kopřivnice
Profese: politička hnutí ANO 2011, metodička dopravně správních agend
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí ANO 2011 Zuzana Ožanová v parlamentních volbách 2021 obhájila křeslo v dolní komoře. Zvolena byla v Moravskoslezském kraji.

Vystudovala obor dopravní a manipulační technika na Fakultě strojní Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava. Zuzana Ožanová pracovala mj. jako metodička dopravně správních agend.

O ZUZANĚ OŽANOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Do komunální politiky Zuzana Ožanová vstoupila ve volbách 1990, kdy se stala zastupitelkou a posléze i radní městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Následně post obhájila a v letech 1994 až 1998 byla zástupkyní starosty. Ve volbách 2010 jako nestraník za SZ neuspěla.

Zuzana Ožanová se stala starostkou

Již jako členka hnutí ANO 2011 se Zuzana Ožanová ve volbách 2014 do Zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz vrátila. Opakovaně nebyla zvolena do Zastupitelstva města Ostravy. Usedla do něj až v červnu 2016 poté, co dva její straničtí kolegové na post rezignovali.

Ve volbách 2016 se Zuzana Ožanová probojovala do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje. Ve volbách 2020 nekandidovala. Opakovaně se ji nepodařilo dostat se do dolní komory. Křeslo ve Sněmovně získala ve volbách 2017.

V komunálních volbách 2018 Zuzana Ožanová nejen uspěla, ale navíc byla záhy zvolena starostkou městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

V parlamentních volbách 2021 Zuzana Ožanová obhájila post v dolní komoře.

Zuzana Ožanová je vdaná.

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Pijáček
Jan Pijáček
zobrazit profil Romana Bělohlávková
Romana Bělohlávková
zobrazit profil Martin Exner
Martin Exner
zobrazit profil Blanka z Valois
Blanka z Valois
zobrazit profil Jan Bartošek
Jan Bartošek
zobrazit profil Věra Kovářová
Věra Kovářová
zobrazit profil Taťána Malá
Taťána Malá
zobrazit profil Robert Šlachta
Robert Šlachta