Jiří Navrátil

Jiří Navrátil

Datum narození: 13. 6. 1977
Místo narození: Nový Jičín
Profese: politik KDU-ČSL, ekonom
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Politik KDU-ČSL Jiří Navrátil se coby náměstek moravskoslezského hejtmana v parlamentních volbách 2021 stal poslancem za koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09).

Bakalářský titul Jiří Navrátil získal na Vysoké škole medzinárodného podnikania ISM Slovakia v Prešově. Působil mj. jako asistent senátorů Jaroslava Šuly a Jiřího Carbola a poslance Tomáše Podivínského (všichni KDU-ČSL).

Do komunální politiky od roku 1996 člen KDU-ČSL Jiří Navrátil po neúspěchu v roce 2006 vstoupil ve volbách 2010, v nichž zasedl do Zastupitelstva obce Mořkov. Záhy se stal tamním místostarostou. Oba posty obhájil ve volbách 2014 a 2018.

Navrátilovi pomohly preferenční hlasy

Do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje byl Jiří Navrátil zvolen v roce 2012. Mandát si ve volbách 2016 udržel a navíc získal funkci náměstka hejtmana. Jím zůstal i po volbách 2020.

Štěstí Jiřímu Navrátilovi nepřálo v parlamentních volbách 2006 a 2013. Ve volbách 2021 se díky 6 607 preferenčním hlasům posunul z osmé příčky kandidátní listiny koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) na šestou a získal křeslo v dolní komoře. Zvolen byl v Moravskoslezském kraji.

Mezi koníčky Jiřího Navrátila patří cestování, příroda a kultura.

 

Další Politici

zobrazit profil Jozef Regec
Jozef Regec
zobrazit profil Karel Zitterbart
Karel Zitterbart
zobrazit profil Jan Grolich
Jan Grolich
zobrazit profil Alena Gajdůšková
Alena Gajdůšková
zobrazit profil Alena Schillerová
Alena Schillerová
zobrazit profil Robert Stržínek
Robert Stržínek
zobrazit profil Zdeněk Štefek
Zdeněk Štefek
zobrazit profil Drahoslav Ryba
Drahoslav Ryba