Daniel Herman

Datum narození: 28. 4. 1963
Místo narození: České Budějovice
Profese: politik KDU-ČSL
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Daniel Herman, český politik a laicizovaný katolický kněz, byl ministrem kultury. KDU-ČSL jej do voleb 2018 vyslala jako svého kandidáta na senátora. Neuspěl, stejně jako ve volbách do EP 2019.

Daniel Herman se narodil v roce 1963 v Českých Budějovicích, jeho matka byla sestřenicí Hany Bradyové. Po ukončení studia na gymnáziu nastoupil na pedagogickou fakultu, kterou však nedokončil. Vystudoval teologickou fakultu v Litoměřicích, v roce 1989 byl vysvěcen na kněze. Po necelém roce v duchovní službě se na jaře 1990 stal sekretářem Miloslava Vlka.

DANIEL HERMAN - DALAJLÁMA VS JIŘÍ BRADY

V letech 1996 až 2005 byl mluvčím České biskupské konference. Mezi lety 2005 až 2007 pracoval Daniel Herman na Lince pomoci v krizi při Policejním prezidiu ČR. V roce 2007 požádal o laicizaci. Pracoval také pro ministerstvo vnitra, na ministerstvu kultury a jako vedoucí kanceláře Jana Švejnara. V roce 2010 byl zvolen ředitelem Ústavu pro studium totalitních režimů. V dubnu 2013 byl Radou ÚSTR odvolán. V roce 2014 rozhodl Obvodní soud pro Prahu 3, že jeho odvolání je neplatné.

O DANIELU HERMANOVI ČTĚTE ZDE>>

V lednu 2014 se Daniel Herman stal ministrem kultury ve vládě Bohuslava Sobotky, která skončila v prosinci 2017. Do voleb 2017 jej KDU-ČSL, jejímž členem je od roku 2013, vyslala jako jedničku své pražské kandidátky. Mandát poslance neobhájil.

Lidovci Daniela Herman ve volbách 2018 vyslali vybojovat křeslo senátora v obvodu č. 44 - Chrudim. Neuspěl. V druhém kole jej porazil Jan Tecl z ODS. Neuspěch jej provázel i ve volbách do Evropského parlamentu 2019. Křeslo nezískal.

Daniel Herman je svobodný a bezdětný. Hovoří anglicky, německy a italsky. Jednou řekl, že důvodem jeho odchodu z církve byla povinnost zdržet se sexu.

 

Články o celebritě

Tým Nerudová: Kdo ze známých jí fandí? Kalousek prozradil, čím mu imponuje: „Nepřijala krycí jméno!“ Tým Nerudová: Kdo ze známých jí fandí? Kalousek prozradil, čím mu imponuje: „Nepřijala krycí jméno!“ Podobně jako generálu Pavlovi pomáhala celá řada známých tváří i prezidentské kandidátce Danuši Neru... číst článek
Hádka kvůli kritice Nerudové: Vášáryová se opřela do návrhářky Rochové. Kdo ze slavných podporuje koho? Hádka kvůli kritice Nerudové: Vášáryová se opřela do návrhářky Rochové. Kdo ze slavných podporuje koho? Střetů mezi tábory podporovatelů favoritů prezidentské volby přibývá – a tak se do křížku dostávají ... číst článek
Čínský velvyslanec na Hradě: Loučení se Zemanem. A dar pro Klause na Hanspaulce Čínský velvyslanec na Hradě: Loučení se Zemanem. A dar pro Klause na Hanspaulce Bavorákem. Tak přijel na zámek na Hanspaulce zástupce čínských komunistů, velvyslanec v Praze Čang Ť... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jan Sobotka
Jan Sobotka
zobrazit profil Mikuláš Peksa
Mikuláš Peksa
zobrazit profil Pavel Sehnal
Pavel Sehnal
zobrazit profil Josef Bernard
Josef Bernard
zobrazit profil Antonín Staněk
Antonín Staněk
zobrazit profil Vladimír Kremlík
Vladimír Kremlík
zobrazit profil Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
zobrazit profil Barbora Snopková
Barbora Snopková