Miroslav Petřík

Miroslav Petřík

Datum narození: 28. 11. 1969
Profese: politik ČSSD, ředitel Technických služeb města Ollomouc
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Politik ČSSD Miroslav Petřík, ředitel Technických služeb města Olomouc a tamní radní, v květnu 2018 záhadně zmizel a bylo po něm vyhlášeno pátrání jako po pohřešovaném.

Po Gymnáziu v Olomouci - Hejčíně Miroslav Petřík absolvoval v bakalářském programu Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Roku 1999 se stal předsedou představenstva Technických služeb města Olomouce a osm let nato ředitelem této společnosti.

MIROSLAV PETŘÍK - MĚL ZDRAVOTNÍ PROBLÉMY?

Po politiky Miroslav Petřík vstoupil roku 1994, kdy byl poprvé zvolen zastupitelem města Olomouce. Jako nezávislý za Stranu zelených se stal na jedno volební období náměstkem primátora. Následně vstoupil do ČSSD a mandát ještě dvakrát obhájil v pozici městského radního.

V roce 2008 byl zvolen zastupitelem Olomouckého kraje, pro další období mandát neobhájil. Po volbách 2014 Miroslav Petřík, který platil za velmi vlivného tamního politika ČSSD, opět zasedl v zastupitelstvu a stal se též radním města Olomouce.

V květnu 2018 Miroslav Petřík zmizel a začala po něm pátrat policie. S rodinou byl naposledy 6. května a vše se zdálo být v pořádku. Vyjel si s dcerou na kole. Den nato ale začal podezřele rušit schůzky, odešel z kanceláře v budově Technických služeb a následující dny se nevrátil.

O MIROSLAVU PETŘÍKOVI ČTĚTE ZDE>>

Podle manželky Lenky Petříkové nejspíš zmizel z vlastní vůle. „V prvních dnech mě napadly všechny možné verze. Nevíme o žádných jeho zdravotních problémech. Přikláním se k tomu, že toho měl tak dost, že prostě zmizel,“ řekla deníku MF Dnes.

 

Další Politici

zobrazit profil Petr Venhoda
Petr Venhoda
zobrazit profil Ladislav Sekanina
Ladislav Sekanina
zobrazit profil Lenka Dražilová
Lenka Dražilová
zobrazit profil Milan Kolář
Milan Kolář
zobrazit profil Jakub Kulhánek
Jakub Kulhánek
zobrazit profil Jaroslav  Dvořák
Jaroslav Dvořák
zobrazit profil Radek Zlesák
Radek Zlesák
zobrazit profil Jitka Chalánková
Jitka Chalánková