Antonín Staněk

Datum narození: 2. 3. 1966
Místo narození: Olomouc
Profese: politik ČSSD, 16. ministr kultury, vysokoškolský pedagog
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politik ČSSD Antonín Staněk, někdejší olomoucký primátor, byl v letech 2017 až 2017 poslance. Strana se do Sněmovny nedostala.

Absolvent Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Antonín Staněk do ČSSD vstoupil roku 2001. V témže roce začal působit na své alma mater, kde se vypracoval na docenta.

ANTONÍN STANĚK CHTĚL POST PŘEDSEDY ČSSD

Do politiky Antonín Staněk vkročil po volbách 2010, kdy byl zvolen olomouckým zastupitelem. Ve volbách 2014 tento post obhájil a v listopadu 2014 se stal primátorem statutárního města Olomouce, jímž byl do podzimu 2018, stejně jako zastupitelem.

V parlamentních volbách 2017 Antonín Staněk získal poslanecký mandát. V květnu 2018 jej předseda ČSSD Jan Hamáček navrhl jako vhodného kandidáta na post ministra kultury. Prezident Miloš Zeman ho jmenoval 27. června.

V květnu 2019 se Antonín Staněk rozhodl na post ministra rezignovat. Křeslo opustil v červenci téhož roku. V parlamentních volbách 2021 ČSSD pohořela, do Sněmovny se nedostala.

O ANTONÍNU STAŇKOVI ČTĚTE ZDE>>

Antonín Staněk je ženatý a má syna.

 

Články o celebritě

Vládní prázdniny vyhnaly Vojtěcha do lázní, Babišová ukázala fotky a Kupka byl pirátem Vládní prázdniny vyhnaly Vojtěcha do lázní, Babišová ukázala fotky a Kupka byl pirátem I když Českem hýbe „zmrzlinová aféra“, další politici si v klidu užívají volna a čerpají síly do fin... číst článek
Kdo s kým? Zajímavé volební duely nejsou jen Babiš vs. Bartoš. Některé souboje překvapí Kdo s kým? Zajímavé volební duely nejsou jen Babiš vs. Bartoš. Některé souboje překvapí Volby do Poslanecké sněmovny nabídnou řadu zajímavých soubojů. Asi nejsledovanějším bude ten v Ústec... číst článek
Vojtěch jako velvyslanec ve Finsku? Trafika, naznačil poslanec, ve Sněmovně se strhla mela Vojtěch jako velvyslanec ve Finsku? Trafika, naznačil poslanec, ve Sněmovně se strhla mela Pirát Jan Lipavský zpochybnil nominaci bývalého ministra zdravotnictví za ANO Adama Vojtěcha na velv... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jiří Pospíšil
Jiří Pospíšil
zobrazit profil Miroslav Nenutil
Miroslav Nenutil
zobrazit profil Richard Pikner
Richard Pikner
zobrazit profil Pavel Pisch
Pavel Pisch
zobrazit profil Roman Sklenák
Roman Sklenák
zobrazit profil Jaromír Strnad
Jaromír Strnad
zobrazit profil Věra Jourová
Věra Jourová