Petr Krčál

Datum narození: 20. 8. 1964
Místo narození: Velké Meziříčí
Profese: politik ČSSD, strojař
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Politik ČSSD, strojař Petr Krčál, někdejší náměstek ministryně práce a sociálních věcí, byl v červnu 2018 Milošem Zemanem ministrem tohoto resortu, avšak měsíc poté na tento post rezignoval.

Po absolvování strojírenského učiliště a práci v oboru si Petr Krčál krátce před Sametovou revolucí udělal maturitu a poté ještě zvládl kurz psychologie, sociologie, politologie a řízení podniku. V 21. století získal i vysokoškolské vzdělání.

PETR KRČÁL - JEHO BRATR SE OBĚSIL NA STROMĚ 

Někdejší člen KSČ a od roku 1996 člen ČSSD Petr Krčál mj. předsedal Koordinačnímu centru Mládí Vysočiny Žďár nad Sázavou, podnikal a byl tajemníkem náměstka ministra obrany a poradcem ministra obrany.

Svou politickou kariéru Petr Krčál zahájil jako stranický funkcionář. Do komunální politiky vstoupil po volbách 2002 jako zastupitel Žďáru nad Sázavou, post ale neobhájil. Do té vyšší se mu podařilo dostat v krajských volbách v roce 2008, kdy byl za ČSSD zvolen do Zastupitelstva kraje Vysočina.

V září 2016 Petr Krčál rezignoval na mandát krajského radního a zastupitele v souvislosti se svým jmenováním náměstkem ministryně práce a sociálních věcí. V květnu 2018 se stal kandidátem ČSSD na post ministra práce a sociálních věcí. V červnu téhož roku byl prezidentem Milošem Zemanem do této funkce jmenován.

Petr Krčál na post ministra rezignoval v červenci 2018, stejně jako Taťána Malá, ta kvůli plagiátorství části své diplomové práce, on bakalářské.

O PETRU KRČÁLOVI ČTĚTE ZDE>>

Petr Krčál je ženatý a má tři dcery.

 

Články o celebritě

Ministři mlží, jestli půjdou do boje o Sněmovnu. Schovávají se za koronavirus Ministři mlží, jestli půjdou do boje o Sněmovnu. Schovávají se za koronavirus Jen hrstka členů vlády otevřeně přiznává, že chce kandidovat do Poslanecké sněmovny. Volby přitom vy... číst článek
Zeman pro Blesk zhodnotil dva roky Babišovy vlády. Opozice je chválí i zmiňuje ostudu Zeman pro Blesk zhodnotil dva roky Babišovy vlády. Opozice je chválí i zmiňuje ostudu Před dvěma lety, při výročí justiční vraždy Milady Horákové, jmenoval prezident Miloš Zeman druhou v... číst článek
Rozvod u Babiše: Exministryně Malá dráždí fotkami s kamarádkou ze Sněmovny Rozvod u Babiše: Exministryně Malá dráždí fotkami s kamarádkou ze Sněmovny Přišla o ministerstvo, strávila tam pouhých 13 dní. Taťána Malá (ANO) však zůstala poslankyní. A po ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jan Čižinský
Jan Čižinský
zobrazit profil Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
zobrazit profil Jan Farský
Jan Farský
zobrazit profil Lubomír Metnar
Lubomír Metnar
zobrazit profil Tom Philipp
Tom Philipp
zobrazit profil Michaela Marksová-Tominová
Michaela Marksová-Tominová
zobrazit profil Raduan Nwelati
Raduan Nwelati
zobrazit profil Mikuláš Ferjenčík
Mikuláš Ferjenčík