Karel Havlíček

Datum narození: 16. 8. 1969
Profese: politik za hnutí ANO, dvouministr v druhé vládě Andreje Babiše
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Bezpartijní Karel Havlíček se stal pravou rukou Andreje Babiše. Prezident Miloš Zeman jej v dubnu 2019 jmenoval ministrem obchodu a průmyslu a v lednu 2020 pověřil řízením resortu dopravy. Na těchto postech setrval do prosince 2021.

Vystudoval stavební fakultu ČVUT, doktorské studium dokončil na Fakultě podnikohospodářské Vysoké škole ekonomické v Praze, kde se na Fakultě financí a účetnictví habilitoval na docenta. Manažerská studia Karel Havlíček absolvoval na PIBS při Manchester Metropolitan University.

KAREL HAVLÍČEK - PRAVÁ RUKA ANDREJE BABIŠE?!

Havlíček spoluzakládal firmu SINDAT

V 90. letech 20. století Karel Havlíček začal na institucionální úrovni hájit zájmy podnikatelů a stal se předsedou představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Na Vysoké škole finanční a správní Karel Havlíček usedl do křesla děkana Fakulty ekonomických studií a získal post člena vědecké rady.

Jako autor nebo spoluautor se Karel Havlíček podílel na několika odborných knihách se zaměřením na řízení malých a středních podniků. Publikoval desítky článků v odborných časopisech, přednášel na řadě zahraničních univerzit.

Koncem roku 1990 Karel Havlíček spoluzakládal společnost SINDAT, mateřskou firmu skupiny, řídící účasti v oblastech středního průmyslu a nových technologií. Předsedá výzkumnému nanotechnologickému klastru a inicioval první privátní inkubátor pro české firmy v USA.

Karel Havlíček hovoří šesti jazyky

Začátkem roku 2019 se objevily spekulace, že premiér Andrej Babiš o Karlu Havlíčkovi coby jednom z místopředsedů Rady pro výzkum, vývoj a inovace (jehož vzal na návštěvu u Donalda Trumpa) uvažuje jako o náhradě za ministryni průmyslu a obchodu Martu Novákovou (za hnutí ANO 2011), která byla do funkce jmenovaná v červnu 2018. Prezident Miloš Zeman Karla Havlíčka ministrem jmenoval 30. dubna 2019.

V lednu 2020 Karlu Havlíčkovi Andrej Babiš přihrál další funkci - podal návrh na odvolání ministra dopravy Vladimíra Kremlíka a na to, že vedením resortu bude dlouhodobě pověřen právě vicepremiér Karel Havlíček. Prezident Miloš Zeman oběma návrhům vyhověl.

Do parlamentních voleb 2021 Karla Havlíčka hnutí ANO vyslalo jako svou jedničku středočeské kandidátky. Získal poslanecký mandát. V prosinci skončil ve vládě - nastoupil kabinet Petra Fialy (ODS).

O KARLU HAVLÍČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Mimo češtiny Karel Havlíček hovoří šesti jazyky.

Karel Havlíček je ženatý a má dvě děti.

 

 

 

Články o celebritě

Fiala se vydal speciálem do USA za Bidenem. Útok Íránu na Izrael odsoudili i Pavel či Pekarová Fiala se vydal speciálem do USA za Bidenem. Útok Íránu na Izrael odsoudili i Pavel či Pekarová Premiér Petr Fiala (ODS) v neděli odpoledne odletěl do USA, kde má na pondělí domluvené přijetí v Bí... číst článek
Opozice grilovala Fialu kvůli kampeličce:  Neskutečná mafie, hřímal Babiš Opozice grilovala Fialu kvůli kampeličce: Neskutečná mafie, hřímal Babiš Kampelička, kde měl uložené peníze premiér Petr Fiala (59, ODS), včera opět rozbouřila Sněmovnu. Šéf... číst článek
Hádka kvůli kampeličce: Neskutečná mafie, bouřil Babiš. Fiala: Postavil jsem se k tomu jako chlap! Hádka kvůli kampeličce: Neskutečná mafie, bouřil Babiš. Fiala: Postavil jsem se k tomu jako chlap! Kampelička, kde měl uložené peníze premiér Petr Fiala (59, ODS), včera opět rozbouřila Sněmovnu. Šéf... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Monika Oborná
Monika Oborná
zobrazit profil Tomáš Dubský
Tomáš Dubský
zobrazit profil Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
zobrazit profil Sergej Šojgu
Sergej Šojgu
zobrazit profil Jiří Rusnok
Jiří Rusnok
zobrazit profil Michaela Blahová
Michaela Blahová
zobrazit profil Vladimíra Lesenská
Vladimíra Lesenská