Lenka Dražilová

Lenka Dražilová

Datum narození: 13. 9. 1963
Místo narození: Blansko
Profese: politička hnutí ANO 2011, právnička
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí ANO 2011 Lenka Dražilová v parlamentních volbách 2021 obhájila křeslo ve Sněmovně. Zvolena byla v Jihomoravském kraji.

Vystudovala gymnázium v rodném Blansku a následně Lenka Dražilová absolvovala právo na Právnické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně.

LENKA DRAŽILOVÁ - JAK CHTĚLA NASTAVIT MINIMUM

Roku 1996 začala Lenka Dražilová pracovat v sociální oblasti, mj. jako vedoucí odboru sociálních věcí Okresního úřadu Blansko nebo ředitelka Domova důchodců Blansko.

ODS Lenka Dražilová vyměnila za ANO

V roce 2013 Lenka Dražilová získala ocenění od tehdejšího hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška mj. za snahu zlepšovat poskytované služby. V roce 2015 byla z funkce ředitelky odvolána kvůli problematickému sponzorskému daru. Poté dva roky šéfovala Senior rezidenci Klamovka v Praze 5.

Jako členka ODS se Lenka Dražilová po neúspěchu v roce 2002 dostala ve volbách 2006 do Zastupitelstva města Blanska. Mandát opakovaně obhájila, ve volbách 2014 jako nestraník za hnutí ANO 2011, v roce 2018 již jako členka hnutí Andreje Babiše.

Lence Dražilové nezůstaly zavřené ani dveře Zastupitelstva Jihomoravského kraje. Ve volbách 2016 uspěla, v roce 2020 již nekandidovala.

Křeslo ve Sněmovně ji v roce 2010 za ODS uniklo. Do dolní komory Lenka Dražilová (ANO) usedla po parlamentních volbách 2017. Ve volbách 2021 poslanecký mandát obhájila.

O LENCE DRAŽILOVÉ ČTĚTE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Donald Trump
Donald Trump
zobrazit profil Jana Kotalíková
Jana Kotalíková
zobrazit profil Rostislav Koštial
Rostislav Koštial
zobrazit profil Romana Fischerová
Romana Fischerová
zobrazit profil Markéta Juřicová
Markéta Juřicová
zobrazit profil Zdeněk Nytra
Zdeněk Nytra
zobrazit profil Alexandra Udženija
Alexandra Udženija
zobrazit profil Tomáš Fadrný
Tomáš Fadrný