Klára Dostálová

Datum narození: 13. 3. 1971
Profese: politička za hnutí ANO 2011, 18. ministryně pro místní rozvoj
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Politička za hnutí ANO 2011 Klára Dostálová, která byla Milošem Zemanem opakovaně jmenována ministryní pro místní rozvoj, ve volbách 2021 obhájila poslanecký mandát. Ve vládě skončila v prosinci téhož roku.

Absolventka ekonomie na VŠE v Praze Klára Dostálová po studiích pracovala mj. jako účetní nebo úvěrová specialistka v České spořitelně. Roku 2004 založila Centrum evropského plánování, které následně deset let řídila. Také podnikala a vedla účetnictví. V roce 2014 se stala místopředsedkyní správní rady Horské služby ČR.

KLÁRA DOSTÁLOVÁ PŘED SOUDEM

Dostálová byla náměskyní Šlechtové

Na ministerstvu pro místní rozvoj Klára Dostálová začala pracovat jako náměstkyně a odbornice na čerpání evropských dotací v únoru roku 2014. V listopadu téhož roku povýšila na 1. náměstkyni (regionální rozvoj v sekci regionálního rozvoje) tehdejší šéfky resortu Karly Šlechtové.

Do krajských voleb 2016 šla Klára Dostálová jako lídryně Královéhradeckého kraje - nestraník za hnutí ANO 2011. A stala se zastupitelkou. Na post musela rezignovat poté, co přijala funkci ministerské 1. náměstkyně.

Do parlamentních voleb 2017 hnutí Andreje Babiše Kláru Dostálovou vyslalo opět jako jedničku kandidátky Královéhradeckého kraje. Získala poslanecké křeslo a 13. prosince 2017 ji prezident Miloš Zeman jmenoval ministryní pro místní rozvoj a posléze znovu 27. června 2018.

Do parlamentních voleb 2021 hnutí ANO Kláru Dostálovou vyslalo znovu jako jedničku své královéhradecké kandidátky. Křeslo v dolní komoře obhájila. Ve vládě skončila v prosinci téhož roku.

O KLÁŘE DOSTÁLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Klára Dostálová je vdaná. Má dvě děti.

 

 

 

 

 

 

Články o celebritě

Jurečka u Moravce: Zvýšení platů části zaměstnanců veřejné sféry navrhne, přání odborů ale nevyslyší Jurečka u Moravce: Zvýšení platů části zaměstnanců veřejné sféry navrhne, přání odborů ale nevyslyší Začátkem září se budou zvyšovat platy ve veřejném sektoru. Stále ale není jasné, komu se jak velké m... číst článek
Sněmovnou prošla volba poštou z ciziny Sněmovnou prošla volba poštou z ciziny Zřejmě už v příštím roce budou moci Češi dlouhodobě pobývající v zahraničí hlasovat písemně. Korespo... číst článek
Pětikoalice protlačila ve Sněmovně korespondenční volbu. „Je to jejich fetiš,“ čertí se ANO Pětikoalice protlačila ve Sněmovně korespondenční volbu. „Je to jejich fetiš,“ čertí se ANO Sněmovna dnes hlasy poslanců pětikoalice schválila ve 3. čtení zavedení možnosti korespondenční volb... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Barbora Kořanová
Barbora Kořanová
zobrazit profil Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker
zobrazit profil Ondřej Šimetka
Ondřej Šimetka
zobrazit profil Miloš Zeman
Miloš Zeman
zobrazit profil Miroslav Toman
Miroslav Toman
zobrazit profil Recep Erdogan
Recep Erdogan
zobrazit profil Ctirad Musil
Ctirad Musil
zobrazit profil Karel Havlíček
Karel Havlíček