Ivan Gabal

Datum narození: 15. 1. 1951
Místo narození: Praha
Profese: sociolog, kandidát ve volbách do Senátu 2018 za Zelené

Související celebrity

Životopis

Sociolog Ivan Gabal, jeden ze zakladatelů OF a bývalý poslanec, se v senátních volbách 2018 stal kandidátem Zelených v obvodu č. 26 - Praha 2.

Po sociologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze Ivan Gabal pracoval v Ústavu pro filosofii a sociologii ČSAV. Během Sametové revoluce 1989 byl jedním ze zakladatelů Občanského fóra. Roku 1990 vedl volební kampaň OF, v roce 1992 Občanského hnutí.

IVAN GABAL NEPODPOŘIL ZÁKON O ZBRANÍCH

Ivan Gabal působil jako vedoucí oddělení politické analýzy Kanceláře prezidenta republiky, jímž byl Václav Havel. Dále byl výkonným ředitelem firmy GAC, která se zabývá zakázkami z regionálního a sociálního rozvoje, čerpáním dotací, mediálními a politickými analýzami zejména pro klientelu ze státní správy.

Do vysoké politiky se Ivan Gabal pokusil vstoupit ve volbách do Senátu roku 2012. Nedostal se ani do druhého kola. Ve volbách 2013 byl zvolen poslancem. V parlamentních volbách 2017 mu jako nestraníkovi KDU-ČSL svěřila vedení své kandidátky ve Středočeském kraji. Poslanecký mandát však neobhájil.

Do senátních voleb 2018 nestraníka Ivana Gabala vyslali Zelení vybojovat křeslo v horní komoře, a to za obvod č. 26 - Praha 2.

O IVANU GABALOVI ČTĚTE ZDE>>

Sociolog Ivan Gabal je autorem několika odborných publikací, např. Etnické menšiny ve střední Evropě: konflikt nebo integrace (1999) či Hrách na zeď (2008).

Manželkou Ivana Gabala je politička a diplomatka Jana Hybášková.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

Čižinský skončil u lidovců, poslancem zůstává: „O změně neuvažuji“. Herman má smůlu? Čižinský skončil u lidovců, poslancem zůstává: „O změně neuvažuji“. Herman má smůlu? Podáním kandidátky do voleb na pražský magistrát za konkurenční uskupení Praha Sobě zaniklo Janu Čiž... číst článek
Nová koalice v Praze 2: Vítězná ODS se spřáhne s TOP 09, ANO a OSB, Hilšer a Michálek bojují o Senát Nová koalice v Praze 2: Vítězná ODS se spřáhne s TOP 09, ANO a OSB, Hilšer a Michálek bojují o Senát V Praze 2 se toho od předchozích komunálních voleb tolik nezměnilo. Stejně jako v roce 2014 s daleký... číst článek
Propadáky voleb: Debakl Paroubka a Ratha, končí Klasnová, Hamáček nepomohl. A Kalousek? Propadáky voleb: Debakl Paroubka a Ratha, končí Klasnová, Hamáček nepomohl. A Kalousek? Volby mají své vítěze, ale také poražené. Volební propadáky přitom zažily i známé tváře. Ať už matad... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Michal Ratiborský
Michal Ratiborský
zobrazit profil Zdeněk Pištora
Zdeněk Pištora
zobrazit profil Alexandr Vondra
Alexandr Vondra
zobrazit profil Jiří Zemánek
Jiří Zemánek
zobrazit profil Jiří Rusnok
Jiří Rusnok
zobrazit profil Jakub Kulhánek
Jakub Kulhánek
zobrazit profil Lukáš Curylo
Lukáš Curylo
zobrazit profil Ludvík Šulda
Ludvík Šulda