Stanislav Antoš

Stanislav Antoš

Datum narození: 13. 11. 1966
Profese: komunální politik KDU-ČSL, politolog, novinář
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Komunální politik, politolog a novinář Stanislav Antoš, který se dříve objevil na kandidátkách několika politických subjektů, se ve volbách 2017 stal lídrem KDU-ČSL v Plzeňském kraji.

Vystudoval střední školu ve Stodu a politologii a mezinárodní vztahy na Západočeské univerzitě v Plzni. Pracoval jako redaktor a později také šéfredaktor Domažlického deníku. Stanislav Antoš se živil též mj. pojišťovacím poradenstvím.

Do komunální politiky, respektive zastupitelstva Domažlic, Stanislav Antoš vstoupil roku 1994, kdy byl členem ODS. Ve volbách 1998 se mandát pokusil neúspěšně obhájit, a to jako nestraník za Unii svobody. Křeslo získal zpět pro změnu jako nestraník za KDU-ČSL ve volbách 2006.

Ve volbách 2010 post zastupitele neobhájil. Znovu se jím Stanislav Antoš stal po volbách 2014, kdy již po třetí vedl kandidátku KDU-ČSL.V listopadu byl navíc zvolen druhým místostarostou. Opakovaně neuspěl v krajských volbách, kde též kandidoval za různé subjekty.

Štěstí Stanislav Antoš neměl ani s pokusy zasednout do Sněmovny (ve volbách v letech 2010 a 2013). Přesto jej KDU-ČSL v parlamentních volbách 2017 nasadila jako jedničku své kandidáty Plzeňského kraje.

Stanislav Antoš je ženatý.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 NAJDETE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Jaroslav Štěrba
Jaroslav Štěrba
zobrazit profil Věra Beranová
Věra Beranová
zobrazit profil Olaf Scholz
Olaf Scholz
zobrazit profil Luboš Peterka
Luboš Peterka
zobrazit profil Zdeněk Papoušek
Zdeněk Papoušek
zobrazit profil Karel Jakobec
Karel Jakobec
zobrazit profil Ivan Mařák
Ivan Mařák
zobrazit profil Martin Kukla
Martin Kukla