Michal Pehr

Michal Pehr

Datum narození: 6. 7. 1977
Místo narození: Praha
Profese: politik KDU-ČSL, historik, vysokoškolský pedagog
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Historik a vysokoškolský pedagog Michal Pehr, jenž začal sbírat zkušenosti v komunální politice jako lounský zastupitel, se ve volbách 2017 stal jedničkou kandidátky KDU-ČSL Ústeckého kraje.

Po gymnázium v Lounech Michal Pehr absolvoval magisterské studium historie a politologie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Pracoval mj. jako interní doktorand Ústavu politologie své alma mater či v Masarykově ústavu Akademie věd ČR.

Michal Pehr je autorem či spoluautorem řady odborných článků a publikací. Zaměřuje se na dějiny českých zemí 20. století, zejména první a třetí republiky, a také na historii politického katolicismu. Roku 2010 začal vyučovat politologii na Karlově univerzitě a moderní dějiny na CEVRO Institutu.

V komunálních volbách Michal Pehr prvně kandidoval již roku 1998. Křeslo v lounském zastupitelstvu nezískal. Podařilo se mu to až ve volbách 2010, když kandidoval jako člen KDU-ČSL za subjekt Koalice pro Louny, a stal si i radním. Mandát zastupitele obhájil ve volbách 2014.

Do KDU-ČSL Michal Pehr vstoupil roku 2002. Dva roky nato neuspěl ve volbách do Zastupitelstva Ústeckého kraje. Ve volbách 2012 sice též neměl štěstí, ale díky rezignaci Přemysla Rabase se v lednu 2015 stal krajským zastupitelem. Ve volbách 2016 se mu mandát obhájit nepovedlo.

V parlamentních volbách 2017 se historik a vysokoškolský pedagog Michal Pehr stal lídrem KDU-ČSL v Ústeckém kraji.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 NAJDETE ZDE>>

 

Další Politici

zobrazit profil Tomáš Jirsa
Tomáš Jirsa
zobrazit profil Petr Vrána
Petr Vrána
zobrazit profil Vladimíra Lesenská
Vladimíra Lesenská
zobrazit profil Tomáš Vandas
Tomáš Vandas
zobrazit profil Filip IV. Španělský
Filip IV. Španělský
zobrazit profil Viktorie Švédská
Viktorie Švédská
zobrazit profil Radim Babinec
Radim Babinec
zobrazit profil Michail Gorbačov
Michail Gorbačov