Jan Herzmann

Jan Herzmann

Datum narození: 26. 3. 1953
Místo narození: Praha
Profese: sociolog, šéf výzkumných projektů
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Jan Herzmann, který proslul jako sociolog a šéf výzkumných projektů, často spolupracuje s médii, tedy též s mediálním domem Czech News Center.

Vystudoval obor matematická ekonomie na MFF UK. Doktorát získal na své alma mater, aspiranturu v oboru statistika na VŠE. V roce 1993 Jan Herzmann absolvoval kurz managementu na Universität st. Gallen ve Švýcarsku. Prošel mnoha kurzy různých manažerských dovedností.

ROZHOVOR S JANEM HERZMANNEM NAJDETE ZDE>>

Pracoval v Kabinetu pro výzkum veřejného mínění při Federálním statistickém úřadu jako statistik. Později se Jan Herzmann začal věnovat metodám a technikám výzkumu trhu a veřejného mínění.

Jan Herzmann založil výzkumné agentury

Od konce 80. let 20. století Jan Herzmann vede výzkumné projekty. V roce 1990 založil novodobou historii volebního výzkumu v Československu. Od roku 1993 pracoval ve firmě Factum. Působiště změnil po 21 letech, když přešel do společnosti Herzmann.

V roce 1994 Jan Herzmann stál u zrodu výzkumné agentury Factum na Slovensku a roku 2005 mezinárodní sítě Factum Group, která působí od Německa po Rusko a od Maďarska po Estonsko.

V letech 2001 až 2005 Jan Herzmann byl předsedou České marketingové společnosti a od roku 2006 šest let národním reprezentantem oborové asociace ESOMAR pro ČR.

Herzmann se zajímá i o neziskový sektor

Marketingový výzkum učí na pražské VŠE. Jan Herzmann je spoluautorem několika knih, mj. Sondy do veřejného mínění (1990) Proč?: Proč je Zeman prezidentem (2013) nebo Proč jsme tam, kde jsme (2018).

Jan Herzmann spolupracuje s řadou médií, např. se společností Czech News Center. Věnuje se také práci v neziskovém sektoru. Stal se členem českého Výboru pro UNICEF a správní rady České transplantační nadace Karla Pavlíka.

O JANU HERZMANNOVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Jana Herzmanna patří dětský vodácký tábor, na který začal jezdit už v roce 1973, dále pak četba, cestování a vaření.

 

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Dee Ocleppo
Dee Ocleppo
zobrazit profil Michail Gorbačov
Michail Gorbačov
zobrazit profil Zdeněk  Seidl
Zdeněk Seidl
zobrazit profil Alice Jandová
Alice Jandová
zobrazit profil Tomáš Třeštík
Tomáš Třeštík
zobrazit profil Luboš Zálom
Luboš Zálom
zobrazit profil Leopold Hilsner
Leopold Hilsner