Vladimír Dryml

Vladimír Dryml

Datum narození: 15. 3. 1952
Místo narození: Kolín
Profese: Senátor
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Vladimír Dryml rád působí na několika místech zároveň. Jeden čas byl senátorem, zastupitelem Vrchlabí a ředitelem tamní nemocnice. Stihl být členem KSČ, ČSSD a pak podporoval Miloše Zemana a vstoupil do jeho strany SPOZ.

Vladimír Dryml vystudoval medicínu na Karlově univerzitě a v roce 1977 si udělal dvě atestace na chirurgii, které se věnuje doteď, ovšem už jen okrajově. Pustil se do politiky. Jeho politická kariéra začala v roce 1987, tedy těsně před převratem. Vstoupil do strany KSČ. Po převratu odjel do zahraničí, kde absolvoval různé stáže. Kromě Německa byl např. i v Jihoafrické republice. Chvíli také pracoval jako lodní lékař a po návratu do Česka vstoupil v roce 1998 do ČSSD.

V jeho politické dráze jako člen ČSSD se několikrát "motal" kolem pochybných osob. Pracoval kromě jiného jako náměstek tehdejšího ministra zdravotnictví Davida Ratha. Když se rozhodl odejít z ČSSD, zmiňoval v této souvislosti např. kontroverzní nákup luxusního bytu Bohuslava Sobotky. ČSSD jeho odchod uvítala. Paradoxní je, že v té době vstupoval do Strany práv občanů - Zemanovci, která měla vůbec nejpochybnější financování ze všech nových politických stran. To mu také dali další lidé z ČSSD najevo. Za socialisty se stal v roce 2008 senátorem, ale když mu mandát skončil po šesti letech, už se mu nepodařilo ho obhájit. 

Ze strany SPOZ byl ale Vladimír Dryml vyloučen v září 2013, kdy neobhájil zastupitelský mandát Královehradekého kraje. Následně založil senátorský klub SPOZ, KSČM a strany Severočeši. Do voleb 2014 šel za stranu Solidarita a kandidoval na Hradecku.

Asi nejnovějším případem kolem Vladimíra Drymla se stala pokuta za urážku a rasismus vůči jemenskému lékaři, kterému řekl, "ať se vrátí, odkud přišel." Senát nevyhověl jeho odvolání proti verdiktu imunitního výboru, který mu udělil pokutu 20 000 korun za slovní útok na jiného lékaře. Dryml žádal horní komoru, aby případ vrátila výboru k novému projednání. Senát ale potvrdil rozhodnutí výboru. Vladimír Dryml vše označil za podjatost.

 

Další Politici

zobrazit profil Miroslav Adámek
Miroslav Adámek
zobrazit profil Jiří Nantl
Jiří Nantl
zobrazit profil Josef Cogan
Josef Cogan
zobrazit profil Martin Půta
Martin Půta
zobrazit profil Josef Nerušil
Josef Nerušil
zobrazit profil Lubomír Brož
Lubomír Brož
zobrazit profil Dita Charanzová
Dita Charanzová
zobrazit profil Milan Chovanec
Milan Chovanec