Hynek Hanza

Hynek Hanza

Datum narození: 14. 10. 1977
Místo narození: Teplice
Profese: politik ODS, primátor Teplic
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Hynek Hanza, od roku 2018 primátor Teplic, se po smrti Jaroslava Kubery stal kandidátem občanských demokratů na post senátora, a to v doplňovacích volbách 2020.

Po gymnáziu Hynek Hanza získal bakalářský titul na Ekonomické fakultě Technické univerzity v Liberci, kde vystudoval obor podniková ekonomika. Poté pracoval mj. jako manažer.

HYNEK HANZA DĚKOVAL MANŽELCE

Členem ODS se Hynek Hanza stal roku 1997. Do politiky se pokusil vstoupit hned v následujícím roce. Podařilo se mu to ale až v komunálních volbách 2010, kdy se stal zastupitelem a posléze byl zvolen náměstkem primátora. V dalších volbách své pozice obhájil.

Ve volbách 2018 vítězná ODS vytvořila koalici s hnutím ANO 2011 a Hynek Hanza zasedl do primátorského křesla místo Jaroslava Kubery (ODS), který se chtěl soustředit na práci v Senátu.

Po náhlé smrti Jaroslava Kubery se Hynek Hanza v doplňovacích volbách do horní komory 2020 stal kandidátem ODS. Vyhrál první kolo. Do druhého postoupil s ředitelem teplického gymnázia Zdeňkem Bergmanem (za Senátor 21 s podporou TOP 09, Liberálně ekologické strany a Strany zelených).

Hynek Hanza je ženatý a má syna.

 

Další Politici

zobrazit profil Josef Suchánek
Josef Suchánek
zobrazit profil Vladimír Dlouhý
Vladimír Dlouhý
zobrazit profil Věslav Michalik
Věslav Michalik
zobrazit profil Michaela Blahová
Michaela Blahová
zobrazit profil Roman Sklenák
Roman Sklenák
zobrazit profil Josef Nerušil
Josef Nerušil
zobrazit profil Jaroslav Bašta
Jaroslav Bašta