Zdeněk Štefek

Zdeněk Štefek

Datum narození: 30. 12. 1974
Místo narození: Praha
Profese: politik KSČM, kandidát na hejtmana ve volbách 2020

Související celebrity

Životopis

Počítačový technik a manažer Zdeněk Štefek, dlouholetý středočeský zastupitel, byl komunisty do voleb 2020 vyslán zabojovat o post středočeského hejtmana.

Do Komunistické strany Čech a Moravy Zdeněk Štefek vstoupil v roce 1995. Od té doby vystřídal řadu stranických funkcí: místopředseda Okresní organizace KSČM Praha-východ; tajemník, místopředseda či předseda Komunistického svazu mládeže.

Pracoval jako asistent poslance Stanislava Fischera. Opakovaně se snažil o mandát v Zastupitelstvu města Buštěhrad na Kladensku, kde žije. V krajských volbách 2004 byl za KSČM zvolen zastupitelem Středočeského kraje, posléze post neobhájil. Krajským zastupitelem se znovu stal ve volbách 2012.

Ve volbách 2016 byl Zdeněk Štefek lídrem kandidátky KSČM ve Středočeském kraji. Za tento kraj opakovaně kandidoval Sněmovny (1998, 2002, 2006, 2010 a 2013 - ani jednou neuspěl). Štěstí neměl ani ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2014.

V senátních volbách 2016 Radek Štefek neuspěl v obvodu č. 28 - Mělník. Skončil na 5. místě. Úspěšný nebyl ani ve volbách do EP 2019. Přesto nestartil důvěru strany, která jej do krajských voleb 2020 nasadila jako lídra, tedy kandidáta na středočeského hejtmana.

Po oboru elektrotechnická a sdělovací zařízení na Střední průmyslové škole elektrotechnické Zdeněk Štefek absolvoval bakalářský obor výpočetní technika na Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze. Studia zakončil oborem ekonomika a řízení tamtéž.

Pracovní proces Zdeněk Štěfek zahájil jako skladník elektrosoučástek. Posléze byl člen týmu tvořícího software pro banky, prodejce párků či zmrzlin, akvizitor či pomocník účetního. V roce 1998 začal soukromě podnikat. Pracoval také v oblasti IT techniky, byl správcem sítě, např. letecké společnosti.

O ZDEŇKU ŠTĚFKOVI ČTĚTE ZDE>>

Angažuje se jako předseda spolku Rodiče nejen dětem. Mezi koníčky Zdeňka Štěfka patří astronomie, elektrotechnika, počítače, hra na kytaru a příroda.

Zdeněk Štefek je ženatý a má syna. 

VŠE O KRAJSKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Holásek
Jan Holásek
zobrazit profil Marie Pěnčíková
Marie Pěnčíková
zobrazit profil Pavel Šindelář
Pavel Šindelář
zobrazit profil Ladislav Okleštěk
Ladislav Okleštěk
zobrazit profil Pavel Kárník
Pavel Kárník
zobrazit profil Ivan Mařák
Ivan Mařák
zobrazit profil Robert Stržínek
Robert Stržínek
zobrazit profil Petra Pecková
Petra Pecková