Martin Červíček

Datum narození: 3. 4. 1972
Místo narození: Náchod
Profese: politik ODS, senátor, 4. hejtman Královéhradeckého kraje
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Martin Červíček, od roku 2018 senátor za obvod č. - 47 Náchod, se po volbách 2020 stal hejtmanem Královéhradeckého kraje.

Rodák z Náchoda Martin Červíček vystudoval bezpečnostní právní studia na Policejní akademii a sociální pedagogiku na Univerzitě Hradec Králové.

MARTIN ČERVÍČEK SE JMENOVAL POLÁČEK. PROČ?

Více než čtvrt století sloužil Martin Červíček u Policie České republiky (PČR) na různých pozicích: jako ředitel dopravní policie Policejního prezidia, ředitel krajského ředitelství hlavního města Prahy nebo náměstek pro službu kriminální policie a vyšetřování.

Od konce srpna 2012 působil jako policejní prezident; 28. října 2013 jej prezident republiky Miloš Zeman jmenoval brigádním generálem. Raketový vzestup v kariérním postupu Martina Červíčka byl předmětem kritiky kvůli obcházení zákonů při jmenování do vyšších funkcí. V lednu 2014 rozhodla poradní komise, že byl do funkce policejního prezidenta jmenován neoprávněně, a tak jej ministr vnitra v demisi Martin Pecina odvolal.

V době, kdy byl ve volbách 2016 nominován na lídra ODS, Martin Červíček vedl Krajské ředitelství PČR Královéhradeckého kraje. Získal křeslo tamního zastupitele a post 1. místopředsedy hejtmana.

Do voleb 2018 jej strana vyslala jako svého kandidáta na senátora. Martin Červíček křeslo v hodní komoře za obvod č. 47 - Náchod získal v druhém kole, když porazil Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL).

V komunálních volbách 2018 byl Martin Červíček zvolen zastupitelem obce Vysokov. Díky volbám 2020, kam jej vyslali občanští demokraté, hnutí STAN a Východočeši získal křeslo hejtmana Královéhradeckého kraje. Nahradil Jiřího Štěpána (ČSSD).

O MARTINU ČERVÍČKOVI ČTĚTE ZDE>>

Martin Červíček, který byl partnerem poslankyně ODS Jany Černochové, pravidelně běhá, hraje tenis a fotbal. Poslouchá rockovou hudbu, má rád divadlo a dobré víno.

 

 

 

 

Články o celebritě

Velký průzkum Blesku: Jak jsou na tom politici s očkováním? Výsledek mluví jasně Velký průzkum Blesku: Jak jsou na tom politici s očkováním? Výsledek mluví jasně Od začátku, kdy vypukla covidová pandemie, nám politici říkají, jak se máme chovat v boji proti smrt... číst článek
Exministr Chovanec po covidu: „Chřipečka to vážně není.“ A smutek za zesnulého starostu Exministr Chovanec po covidu: „Chřipečka to vážně není.“ A smutek za zesnulého starostu Covid-19 si nevybírá. Zasáhl i řadu politiků. Svůj zápas s ním sehrál i bývalý ministr vnitra a býva... číst článek
Zemřel starosta Hečko (†54) z ČSSD. Hospitalizovali ho s těžkým covidem Zemřel starosta Hečko (†54) z ČSSD. Hospitalizovali ho s těžkým covidem V noci na středu zemřel starosta Meziměstí na Náchodsku, krajský zastupitel a bývalý krajský radní P... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Marie Jílková
Marie Jílková
zobrazit profil Adéla Šípová
Adéla Šípová
zobrazit profil David Cameron
David Cameron
zobrazit profil Stanislav Blaha
Stanislav Blaha
zobrazit profil Vladimír Dlouhý
Vladimír Dlouhý
zobrazit profil Jiří Maštálka
Jiří Maštálka
zobrazit profil Jiří Lajtoch
Jiří Lajtoch
zobrazit profil Břetislav Štefan
Břetislav Štefan