Dan Ramzer

Dan Ramzer

Datum narození: 12. 8. 1969
Místo narození: Liberec
Profese: politik ODS, kandidát na hejtmana ve volbách 2020
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Politik ODS Dan Ramzer se coby dlouholetý starosta města Frýdlantu stal ve volbách 2020 kandidátem občanských demokratů na post hejtmana Libereckého kraje.

Vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze a později si doplnil pedagogické vzdělání na Technické univerzitě v Liberci. Od roku 1992 Dan Ramzer působil jako pedagog na středním odborném učilišti ve Frýdlantu, které později šéfoval. Od roku 2003 vedl i sloučenou Střední hospodářskou školu ve Frýdlantě.

Do politiky Dan Ramzer vstoupil roku 1994, kdy byl zvolen členem zastupitelstva a místostarostou obce Višňová, která leží nedaleko Frýdlantu. Zde působil až do roku 2006. V následujícím roce se stal starostou města Frýdlant na Liberecku. Funkci opakovaně obhájil.

V roce 2014 byl Dan Ramzer zvolen předsedou regionálního sdružení ODS Libereckého regionu a též členem výkonné rady ODS. Aktivně se zasazuje o místní rozvoj, věnuje se problematice životního prostředí a stal se garantem několika vzdělávacích projektů s tímto zaměřením.

Ve volbách 2016 Dan Ramzer získal i post krajského zastupitele. Do voleb 2020 ho ODS, jejímž členem je od roku 2006, vyslala z pozice lídra kandidátky vybojovat křeslo hejtmana Královéhradeckého kraje.

O DANU RAMZEROVI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Dana Ramzera patří sport, především rekreační cyklistika, lyžování a vodáctví. Také s oblibou cestuje a rád si přečte dobrou knihu.

Dan Ramzer je ženatý. Má syna a dvě dcery.

VŠE O KRAJSKÝCH VOLBÁCH 2020 NAJDETE ZDE>>

 

 

 

 

Další Politici

zobrazit profil Irena Blažková
Irena Blažková
zobrazit profil Luděk Niedermayer
Luděk Niedermayer
zobrazit profil Stanislav Mišák
Stanislav Mišák
zobrazit profil Karel Havlíček
Karel Havlíček
zobrazit profil Michael Canov
Michael Canov
zobrazit profil Jiří Vosecký
Jiří Vosecký
zobrazit profil Václav Hampl
Václav Hampl
zobrazit profil Karla Šlechtová
Karla Šlechtová