Lukáš Blažej

Lukáš Blažej

Datum narození: 8. 5. 1996
Místo narození: Ústí nad Labem
Profese: politik České pirátské strany
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Komunální politik Lukáš Blažej se coby student čtvrtého ročníku práv ve volbách do Evropského parlamentu 2019 stal jedním z kandidátů České pirátské strany. Neuspěl.

Již od dětství Lukáš Blažej projevoval zájem o dění kolem sebe, nejprve prostřednictvím žákovského parlamentu, později školské rady. Po Gymnáziu dr. Václava Šmejkala v rodném Ústí nad Labem se přihlásil na Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a začal pracovat jako asistent v advokátní kanceláři.

LUKÁŠ BLAŽEJ UPOZORNIL NA CHYBY VE VOLBÁCH

Stál u zrodu spolku Ústecké šrouby, který se věnuje ochraně přírody a krajiny v Ústí nad Labem. Tam také odhalil řadu případů nepoctivého nebo netransparentního jednání města. Za tyto úspěchy Lukáš Blažej získal Cenu za odvahu Nadačního fondu proti korupci.

Během uprchlické krize Lukáš Blažej organizoval humanitární výjezd do Horgoše a na hraniční přechod Berkasovo-Bapske. Kromě environmentálních témat považuje za svoji prioritu rozšíření povědomí o skutečné práci Evropské unie.

V krajských volbách 2016 byl již jako člen České pirátské strany lídrem pirátské části společné kandidátky Pirátů a Zelených, ale neuspěl. Do komunální politiky vstoupil ve volbách 2018, kdy zasedl do zastupitelstva Městského obvodu Ústí nad Labem - město za hnutí Pro!Ústí.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 se Lukáš Blažej stal jedním z kandidátů České pirátské strany. Na kandidátní listině zaujal čtvrtou příčku za lídrem Marcelem Kolajou, političkou Markétou Gregorovou a poslancem Mikulášem Peksou. Neuspěl.

 

Další Politici

zobrazit profil Jiří Ovčáček
Jiří Ovčáček
zobrazit profil Petr Štěpánek
Petr Štěpánek
zobrazit profil Jan Zahradník
Jan Zahradník
zobrazit profil Jaromír Štětina
Jaromír Štětina
zobrazit profil Jiří Zemánek
Jiří Zemánek
zobrazit profil Michaela Matoušková
Michaela Matoušková
zobrazit profil Petr Vrána
Petr Vrána