Helena Langšádlová

Helena Langšádlová

Datum narození: 14. 10. 1963
Místo narození: Praha
Profese: politička TOP 09, stavařka, podnikatelka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Politička TOP 09 Helena Langšádlová v parlamentních volbách 2021 obhájila křeslo ve Sněmovně. V prosinci se stala ministryní pro vědu, výzkum a inovace.

Po střední průmyslové škole stavební se Helena Langšádlová věnovala politologii na Vysoké škole politických a společenských věd v Kolíně a posléze opět politologii a politice v mezinárodních vztazích na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů v Praze. V roce 2007 ukončila kurz MBA.

Langšádlová byla starostkou Černošic

Helena Langšádlová pracoval mj. jako stavební technik na odboru výstavby a územního plánování Prahy-západ a několik let podnikala.

Do komunální politiky Helena Langšádlová vstoupila v roce 1998, kdy se stala starostkou města Černošice, jíž byla do roku 2006 a poté čtyři roky tamní místostarostou. Post zastupitelky zastávala do roku 2011. V letech 2000 až 2008 a 2012 až 2013 byla též krajskou zastupitelkou.

Do Sněmovny od roku 2009 členka TOP 09 Helena Langšádlová usedla po volbách 2010. Poslanecký mandát opakovaně obhájila, což ji do parlamentních voleb 2021 vyslala učinit koalice SPOLU (KDU-ČSL, ODS a TOP 09). Stanula na druhé příčce středočeské kandidátky. Křeslo v dolní komoře si znovu udržela.

Posléze se Helena Langšádlová stala adeptkou na post ministryně pro vědu, výzkum a inovace ve vládě Petra Fialy (ODS). Jmenována byla 17. prosince 2021.

O HELENĚ LANGŠÁDLOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Heleny Langšádlové patří historie, kultura a práce na zahradě.

Helena Langšádlová je vdaná. Má dva dospělé syny.

 

 

 

Články o celebritě

Analýza Blesku: 606 257 slov ve sněmovní „žvanírně“! Kdo je králem žvanilů a kdo nemluví vůbec? Analýza Blesku: 606 257 slov ve sněmovní „žvanírně“! Kdo je králem žvanilů a kdo nemluví vůbec? Jak často vystupují jednotliví poslanci a kolik toho řekli na mikrofon? Blesk prošel přes 12 tisíc s... číst článek
Odešel český spisovatel, který dobyl svět: Nad smrtí Kundery pláčou i politici Odešel český spisovatel, který dobyl svět: Nad smrtí Kundery pláčou i politici Smrt Milana Kundery zasáhla i politiky. Někteří ho osobně potkali, jiní četli jeho knihy: Žert, Nesm... číst článek
Hazard s budoucností Česka. Ministryně Langšádlová tvrdě vyrukovala proti škrtům Stanjury Hazard s budoucností Česka. Ministryně Langšádlová tvrdě vyrukovala proti škrtům Stanjury Snížení rozpočtu na vědu, výzkum a inovace na 0,45 procenta HDP v roce 2024 je hazard s budoucností ... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Barbora Kořanová
Barbora Kořanová
zobrazit profil Věra Jourová
Věra Jourová
zobrazit profil Ludmila Nedělkova
Ludmila Nedělkova
zobrazit profil Petr Šilar
Petr Šilar
zobrazit profil Milan Urban
Milan Urban
zobrazit profil Miloš Nový
Miloš Nový
zobrazit profil Václav Šlajs
Václav Šlajs